MENIU CAUTĂ
25 Iun. 2013 17:29

EXCLUSIV | Elena, cumnata Marianei Mateescu, ghidul turiştilor prezenţi în autocarul groazei din Muntenegru, ne-a dezvăluit că femeia era fericită că pleacă în excursie cu bărbatul ei: «L-a luat cu ea şi dincolo de moarte»

Distribuie

Când a aflat că-şi poate lua şi soţul în călătoria pe care urma să o facă în calitate de ghid împreună cu peste 40 de turişti, în Muntenegru, Serbia şi Croaţia, Mariana Mateescu, o fostă profesoară de matematică din Curtea de Argeş, care a dat, de câţiva ani, catedra pe meseria de ghid turistic, părea cea mai fericită femeie din lume.
“A venit la agenţie şi era toată un zâmbet. Aproape că ţopăia de fericire că îşi poate lua şi soţul în circuitul pe care urma să-l facă în Muntenegru. De fapt, l-a luat cu ea şi dincolo de moarte”, ne-a povestit un angajat al agenţiei de turism care a organizat excursia.
Pentru Mariana şi Traian Mateescu, dar şi pentru ceilalţi 16 români morţi în accidentul care a avut loc duminica trecută, în Muntenegru, fericirea a mai durat însă doar o zi după ce au păşit în autocarul groazei. Aflaţi pe locul ghizilor, adică pe scaunele de lângă şofer, cei doi soţi nu au avut practic nici o şansă să scape cu viaţă.

A fost profesor de mate, apoi ghid

Cele câteva secunde de lumină, care au trecut de la ieşirea din tunel până la căderea în prăpastia stâncoasă şi adâncă în care au plonjat fără voie, i-au aruncat în cel mai adânc întuneric, direct în braţele morţii. Iar singura lor vină a fost aceea că şi-au dorit o vacanţă alături de prieteni, Mariana Mateescu fiind cea care a cooptat mai multe profesoare, foste colege din Curtea de Argeş, să meargă cu ea în călătorie.
Din fericire, Olguţa Hutchison, profesoară de limbi străine, şi Gheorghiţa Niţu, dascăl de matematică pensionat, au scăpat cu viaţă. ”O cunosc pe doamna, a fost profesoară de matematică, era un profesor şi un om deosebit. Este o tragedie ce s-a întâmplat acolo”, ne-a declarat luni Gheorghe Costel, fostul director al şcolii în care a predat Mariana.
La acel moment, Elena, cumnata ghidului, era cât se poate de confuză. ”Am aflat de la televizor de accident şi ne-am interesat, dar n-am aflat nimic prin telefon, aşa că au plecat rudele acolo… Ştiam că pleacă în vacanţă, împreună, erau foarte bucuroşi”, ne-a spus femeia. Ieri însă, cele mai negre gânduri i s-au confirmat: cei pe care i-a iubit atât nu-i vor mai putea spune poveşti din călătoriile lor.

Actele şoferului, puse la locul tragicului accident


 

Ziarul Libertatea a dezvăluit încă de ieri faptul că la volanul autocarului groazei a fost un poliţist

Imediat după tragedie, Unul dintre răniţi a sunat , cu ulti mele puteri, în ţară, după ajutor: «Am căzut în prăpastie şi ne-am zdrobit de stânci!»

Nu se ştie cum îl cheamă, însă vorbele lui vor rămâne, cu siguranţă, pentru multă vreme, în gândurile persoanei care a răspuns duminică seara la telefonul agenţiei din Bucureşti care a organizat excursia. Surse din interiorul Agenţiei Mareea Travel ne-au spus că unul dintre cei 47 de români aflaţi în autocarul plecat în Muntenegru a sunat cu ultimele puteri la sediul din ţară, pentru a anunţa accidentul. Printre râuri de sânge şi trupuri aruncate la voia întâmplării prin râpa morţii, omul a ales să transmită acasă o mărturie din infern: ”Am avut accident… Ajutor!”.

Soţ şi soţie, morţi în vacanţa-cadou primită de la copiii lor

Printre victimele accidentului din Muntenegru s-au aflat şi Luminiţa Doina şi Mircea Ardelean, ambii în vârstă de 68 de ani, din Timişoara. Ei erau pensionari şi au început să călătorească de câţiva ani, după o viaţă de muncă. Potrivit vecinilor, cei doi fii ai bătrânilor le-au făcut cadou excursia în Muntenegru pentru a se relaxa. ”Trec prin momente de coşmar. Este o perioadă foare grea pentru mine – mi-am pierdut ambii părinţi. Sunt şocat”, ne-a mărturisit Marius Ardelean, unul din cei doi copii ai victimelor.

Nu şi-a recunoscut mama şi a declarat-o decedată!

Deşi iniţial se spunea că Maria Derviş, soţia omului de afaceri Nicolae Derviş, din Curtea de Argeş, a murit, aceasta era, de fapt, în comă, desfigurată de răni şi şi-a revenit abia ieri. Eroarea a pornit de la identificarea greşită a rudelor. ”Era o masă de carne acolo. Nu puteai să îţi dai seama care cum e… Fiica a crezut că unul dintre decedaţi este mama ei. Abia azi (n.r. – ieri), la Terapie Intensivă, o persoană neidentificată iniţial a putut vorbi şi şi-a spus numele: Maria Derviş. Aşa a aflat fata că mama ei trăieşte!”, ne-a declarat primarul din Curtea de Argeş, Nicolae Diaconu. Din păcate, Nicolae, soţul Mariei, a murit.

Citește mai multe despre Accident pe Libertatea.

Comentarii