MENIU CAUTĂ
10 Dec. 2017 12:34

EXCLUSIV. Primul interviu cu ambasadorul britanic după înțelegerea UE-Londra privind Brexitul

Distribuie

Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, a acordat un amplu interviu ziarului Libertatea, în care a vorbit despre românii din Regatul Unit, negocierile privind Brexit-ul, investițiile britanice în țara noastră, legile justiției și protestele din România.

Interviul integral va fi publicat duminică seara, la ora 21.00, pe libertatea.ro.

Discuția cu diplomatul a avut loc în ziua în care Uniunea Europeană și Marea Britanie au anunțat că au ajuns la un acord în prima fază a negocierilor privind Brexitul. Liderii de la Londra și cei de la Bruxelles s-au înțeles asupra drepturilor și obligațiilor pe care le vor avea cetățenii UE din Regat, a ,,facturii' pe care o vor plăti britanicii, dar și a graniței între Irlanda de Nord și Republica Irlandeză.

Totodată, Paul Brummell este unul dintre cei zece diplomați care s-au întâlnit, miercuri, cu ministrul Justiției, Tudorel Toader. Ambasadorul susține că i-a recomandat oficialului român să ceară avizul Comisiei de la Veneția în cazul legilor justiției și că și-a exprimat speranța că acestea vor duce la consolidarea luptei anticorupție, nu la slăbirea ei.  ,,Sperăm că modificările care sunt discutate în Parlament despre legislația în domeniul justiției se vor concentra pe întărirea luptei anticorupție, consolidarea statului de drept și vor ține cont de părerile părților implicate', a spus diplomatul.

Comentarii