MENIU CAUTĂ
10 Ian. 2018 05:30 , de Ionuţ Iordăchescu

EXCLUSIV/Profilul candidatului PSD la prezidențiale: Să nu fie ”securist” și să susțină Coaliția pentru Familie/VIDEO

Distribuie

Liviu Dragnea ar putea fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2019, susține Codrin Ștefănescu, secretarul general adjunct al social-democraților. El a precizat, la interviurile Libertatea Live, că orice candidat trebuie să îndeplinească două criterii esențiale: să nu fie ,,securist” și să susțină Coaliția pentru Familie.

În timp ce Liviu Dragnea susține că PSD ar trebui să anunțe candidatul la prezidențiale cât mai târziu cu putință, alți social-democrați, între care și Codrin Ștefănescu, cer ca numele acestuia să fie anunțat cât mai repede.

 ,,- Sunt mulți ca mine în partid care vor să lansăm candidatul în martie – aprilie. Cu toate riscurile, știm riscurile. Aici, Dragnea are dreptate. Dacă tu ești anunțat candidatul nostru, al PSD, Ionuț, de mâine ai opt dosare deschise tu. Patru pe familie, ești monitorizat non-stop.

Reporter: – Dosarele nu apar din senin.

– Din senin, crede-mă. Ești vânat, îți iau tot. Trecutul, ce n-ai făcut, ce o să faci, te vor rupe ăștia de la HotNews, de la Digi, bloggeri, #Rezist. Va fi o vânătoare gigantică. Cel pe care îl anunțăm trebuie să fie cu foarte mult curaj.

Reporter: – Sau foarte curat.

– Foarte curajos, nu curat. Și un sfânt dacă vine, ăștia îi fac dosare, pentru că este sfântul candidat al PSD împotriva lui Iohannis. Gata, statul de drept a dat și poruncă. Ăsta e, demolați-l, lichidați-l.'

Dragnea, posibil contracandidat pentru Iohannis

Secretarul general adjunct al PSD a precizat că ,,teoria lui Liviu Dragnea și a altor colegi este că ne vor putea aduce candidatul, în câteva luni de zile, în situația de a-l lua de pe stradă'. Ștefănescu susține că este exclus ca PSD să aibă un candidat din afara partidului, chiar dacă acesta ar fi Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE.

Codrin Ștefănescu insistă că, în ciuda dosarelor penale și a faptului că este contestat în stradă, Liviu Dragnea poate fi candidatul partidului la prezidențiale.

,,Fără discuție. Asta trebuie să și-o asume el. Să o discutăm. Membrii noștri, simpatizanții, ne iubesc orice am face, cu excepția a două lucruri. Nu iubesc securiștii, cei care sunt parte a statului paralel. Nu sunt mulți, dar l-am avut pe Ponta demonstrat. Mai trebuie, obligatoriu, să susții Coaliția pentru Familie. Documentul ăla este semnat de către toți membrii partidului', afirmă social-democratul.

PSD vrea un candidat român ,,get-beget'

El a subliniat că  ,,viitorul președinte' trebuie să fie ,,român get-beget. Ion, Vasile, Liviu Dragnea, Gabriela Firea, Rovana Plumb, Gheorghe Ionel, Corina Crețu. Oricine. Român din PSD'.

,,Reporter: E un element important în profil să fie pro-european?

– Nu. Toți suntem europeni. Voi priviți lucrurile foarte restrictiv. Europa are problemele ei.

Reporter: Europa critică PSD-ul.

– Pentru că suntem noi slabi și nu punem piciorul în prag. În Polonia, îi doare undeva de critică. Ne trebuie mai mult patriotism. Să spunem ,,stop' ambasadelor. O dată, de două ori. Până la urmă, știți ce? Le cerem guvernelor voastre să vă ridice de aici. Sunt tratate internaționale care spun că nu ai voie să te bagi peste treburile interne ale unei țări'.

PSD nu renunță la controversatele legi ale justiției

Codrin Ștefănescu a spus că PSD ,,va merge până la capăt' cu legile justiției și modificările aduse codurilor penale, chiar dacă se pregătesc noi proteste.

 ,,Reporter: Încă mai susțineți că George Soros finanțează tot fenomenul protestelor?

– Dumneavoastră întrebați lucrul ăsta?

Reporter: Da!

– Intrați pe net și citiți finanțările fundațiilor. Pe bune, sunteți jurnalist, nu?

Reporter: Eu sunt, și aud această acuzație legată de Soroș doar de la guvernul Viktor Orban, guvernul Rusiei.

– Nu! Luați fundațiile cu #Rezist și pe site-ul lor sunt obligați să raporteze banii. 110.000 de la aia a lui Soroș pentru nu știu ce program, 107.000 de dolari pentru școlarizarea nu știu cui'.


Citește și:

EXCLUSIV/ Culisele ședinței PSD: ,,Am cerut remanierea unui ministru. Tudose a primit un Lamborghini, nu un trabant' – VIDEO 

Loading...
Comentarii