Polițiștii au aflat chiar de la Lepa cum a reușit să scape 38 de ore neprins, deși era chiar sub ochii lor. Surse din rândul polițiștilor care l-au căutat pe Lepa ne-au spus ce a făcut Lepa de duminică, după ce l-a împușcat la Izvin pe polițistul din Timiș, și până zorii zilei de marți, când a fost capturat, la șapte kilometri de locul crimei.

Duminică, 2 iunie, Marcel Lepa a reușit să scape de polițiștii care au venit să îl captureze în Izvin – Timiș și să îl ducă în penitenciar, pentru a-și ispăși pedeapsa primită pentru tentativă de tâlhărie.

După ce l-a împușcat pe polițistul Cristian Amariei, Lepa a fugit spre Remetea Mare. Polițiștii au tras 36 de gloanțe, pe o distanță de un kilometru, dar nu au reușit să îl oprească. Două gloanțe l-au lovit însă și i-au rămas în corp, unul în brațul stâng și celălalt în partea stângă a toracelui.

Imediat după ce a reușit să scape cu viață de sub ploaia de gloanțe, Marcel Lepa s-a ascuns în vegetația bogată din zonă, brăzdată de multe canale pline cu apă.

În păduricea din zonă, pe care o știa, pentru că în urmă cu ceva vreme a trăit acolo aproximativ an și jumătate, izolat, s-a camuflat atât de bine încât a reușit să stea ascuns până duminică, la lăsarea întunericului, când forțele de ordine au oprit căutările.

Își programa ceasul să sune la ora 05.00, lua provizii din casă și ziua stătea ascuns sub podeț

După ce s-a asigurat că nu poate fi văzut, s-a furișat în casa din Remetea Mare care aparține bunicii unui prieten de-ai săi și a stat acolo până luni, 3 iunie. Și-a pus alarma telefonului să sune la ora 05.00 dimineața și a mers în adăpostul acoperit de vegetație de sub podeț.

”După ce l-a împușcat mortal pe Cristian Amariei, cu două focuri, unul în piept și altul în gât, a sărit pe fereastra casei din Izvin și s-a ascuns în vegetația bogată din zonă. Și-a făcut un fel de adăpost sub un podeț, printre canalele de apă de acolo.

Pe timpul zilei stătea acolo, nu ieșea sub nici o formă, iar noaptea se ducea în casa unde a fost prins. Își lua provizii pentru câteva ore, iar dimineață pleca și se ascundea iar sub podeț”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

Luni dimineață, polițiștii au găsit urme de sânge în casă, dar nu și pe Lepa. Căutările au continuat toată ziua de luni, dar polițiștii nu au reușit să dea de urma criminalului.

Luni noapte, Marcel Lepa a ieșit din nou din adăpostul de sub pod și a revenit în casă, unde a și fost capturat, marți dimineață.

A fost prins cu 15 minute înainte să îl trezească alarma telefonului

Investigatorii au aflat chiar de la Lepa cum a reușit să scape de duminică după-amiază până marți dimineață, iar în telefonul său mobil au găsit alarma programată să sune la ora 05.00.

Luptătorii din trupele speciale l-au capturat la 04.45, cu 15 minute înainte ca Lepa să se trezească și să poată să riposteze.

A vrut să scoată arma când a auzit zgomot în casă, dar nu a mai apucat

Marcel Lepa avea asupra sa pistolul cu care, cu 38 de ore înainte, îl împușcase pe polițistul Cristian Amariei. Când a auzit zgomot în casă, s-a trezit și a încercat să pună mâna pe armă, dar nu a mai apucat să o scoată.

”Când s-a intrat în casă, bărbatul dormea, dar a a auzit ceva. Dormea cu pistolul la brâu. A vrut să scoată arma, dar nu a mai apucat. Alarma telefonului său urma să sune peste doar 15 minute ca el să plece iar, cu provizii pentru jumătate de zi, spre ascunzătoarea de sub podeț”, ne-a spus unul dintre investigatorii care a participat la operațiune de capturare a lui Lepa.

A încercat să facă rost de calmante de la ambulanță cu ajutorul prietenului său

Marcel Lepa avea de duminică după-amiază două gloanțe în corp, din cauza cărora sângera și avea dureri puternice. Ca să facă rost de calmante, l-a sunat pe prietenul său, în casa bunicii căruia se ascundea noaptea, și i-a cerut să îl ajute.

Lepa i-a cerut prietenului său să sune la 112 și să cheme ambulanța pentru soția acestuia, spunând că i s-a făcut rău pe stradă și că este însărcinată.

Planul a eșuat pentru că medicii de la ambulanță care au ajuns la locul indicat au consultat-o pe femeie și au realizat că nu are nevoie de niciun tratament.

”Ulterior, același amic a colaborat cu anchetatorii și a oferit informații care au fost folosite la prinderea lui Lepa”, au mai spus sursele citate.

Intenționa să fugă în Serbia

Anchetatorii au informații și că Marcel Lepa ar fi vrut să fugă în Serbia, pentru că mama lui locuiește într-o zonă de la graniță, ne-au mai spus sursele citate.

Nu a reușit să își pună planul în aplicare pentru că avea răni care sângerau și dureri puternice, iar pe urmele lui erau sute de polițiști.

Nu a mers la toaleta spitalului spunând că se teme să nu-l omoare polițiștii

După ce a fost prins, marți dimineață, Marcel Lepa a fost dus la Spitalul Municipal din Timișoara, unde medicii l-au operat, pentru a-i scoate din corp cele două gloanțe, din mâna stângă și din torace.

Astăzi, polițiștii l-au dus în Penitenciarul Timișoara, dar având în vedere că a fost operat, este posibil ca el să fie transferat la unul dintre spitalele penitenciar de la București – Rahova sau Jilava.

În plus, Penitenciarul din Timișoara are regim deschis și semideschis, nu și de maximă siguranță, unde să fie încarcerați deținuții periculoși, precum Lepa, el având în antecedente o evadare.

”Medicii de la închisoare vor stabili dacă va ajunge într-un spital penitenciar. Oricum, va intra în carantină, va fi consultat. Pe perioada cât a stat în spital, unde a fost păzit de patru agenți – doi în cameră și doi la ușă -, Lepa a refuzat hrana pentru a nu fi dus la la toaletă. Zicea că polițiștii vor să-l omoare la baie. A fost hrănit doar intravenos”, ne-au mai spus surse apropiate anchetei.

Lepa l-a împușcat pe polițistul Amariei mai întâi în piept, apoi în gât

Astăzi, polițistul Cristian Amariei este înmormântat. Marcel Lepa l-a împușcat în piept și în gât, cu două proiectile trase cu o armă de proveniență sârbească.

Primul cartuș l-a lovit în piept, s-a chircit de durere și atunci, fiind aplecat, al doilea glonte i-a nimerit gâtul, sub privirile colegului său, alături de care se afla în spatele casei, pentru a se asigura că Lepa nu fuge din încercuire.

Marcel Lepa este un client al pușcăriilor încă din 1990, recidivist cu condamnări pentru furturi, tâlhării şi un omor din culpă, dar și cu evadări pentru care a primit alți ani grei de pușcărie.

În aproape 30 de ani, Lepa a adunat condamnări care însumate reprezintă 30 de ani și 11 luni, a executat o parte din pedepse, a evadat, a recidivat cu aceleași fapte.

Ultima faptă pentru care a fost judecat este o tentativă de tâlhărie din 2014, în timpul căreia a înjunghiat o persoană cu un briceag cu lama de 7 centimetri. A fost cercetat, judecat și condamnat definitiv pe 5 octombrie 2018, la 8 ani și 9 luni de închisoare. Nu a fost încarcerat pentru că a dispărut și de atunci a fost dat în urmărire națională și internațională.

Opt luni mai târziu, polițiștii din Timiș au primit informații că Lepa se ascunde într-o casă din comuna Izvin, aproape de orașul Recaș și la 18 kilometri de Timișoara.

Duminică 2 iunie, patru polițiști au mers să îl captureze, printre care și Cristian Amariei. Ajunși la casa în care aveau informații că se află Lepa, s-au împart în echipe, doi în fața imobilului și doi în spate, ca să nu îl scape dacă încearcă să fugă.

Amariei a mers cu un coleg în spatele casei, pe unde a ieșit Lepa, care, disperat să scape, l-a ucis pe Cristian Amariei, 43 de ani, care de 20 de ani era polițist.

Criminalul a fost prins după 38 de ore.

Citește și:

Cum a fost prins Marcel Lepa. Reconstituirea fugii și a capturării ucigașului polițistului Cristian Amariei

Bendeac a dat peste Pițurcă într-un magazin de pe Victoriei: „M-a făcut să mă simt penibil. A fost oribil!”. Gestul incredibil făcut de antrenor
PARTENERI - GSP.RO
Bendeac a dat peste Pițurcă într-un magazin de pe Victoriei: „M-a făcut să mă simt penibil. A fost oribil!”. Gestul incredibil făcut de antrenor
Iubita lui Vlad Voiculescu, reacție HALUCINANTĂ după demiterea acestuia. Paralela ei biblică cu Paștele e aici
Playtech.ro
Iubita lui Vlad Voiculescu, reacție HALUCINANTĂ după demiterea acestuia. Paralela ei biblică cu Paștele e aici
Un preot din Italia şi-a uimit credincioşii cu anunţul făcut la finalul liturghiei: „Sunt îndrăgostit”
Observatornews.ro
Un preot din Italia şi-a uimit credincioşii cu anunţul făcut la finalul liturghiei: „Sunt îndrăgostit”
Horoscop 15 aprilie 2021. Scorpionii sunt tentați să se izoleze față de orice opinie, indiferent de originea ei
HOROSCOP
Horoscop 15 aprilie 2021. Scorpionii sunt tentați să se izoleze față de orice opinie, indiferent de originea ei
De ce Prințul Philip nu a primit niciodată titlul de Rege. Regula care i-a stat în cale
Știrileprotv.ro
De ce Prințul Philip nu a primit niciodată titlul de Rege. Regula care i-a stat în cale
Crimă înfiorătoare. Marele campion al ţării, otrăvit şi ucis de o tânără de 18 ani. Sportivul a primit „Respiraţia diavolului”
Telekomsport
Crimă înfiorătoare. Marele campion al ţării, otrăvit şi ucis de o tânără de 18 ani. Sportivul a primit „Respiraţia diavolului”
Ai afacerea ta? Află cum ai acces la oferte speciale (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
Ai afacerea ta? Află cum ai acces la oferte speciale (PUBLICITATE)