Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV. ”Sclavii” erau specializați pe ”meserii”, după nevoile ”stăpânilor”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > EXCLUSIV. ”Sclavii” erau specializați pe ”meserii”, după nevoile ”stăpânilor”

EXCLUSIV. ”Sclavii” erau specializați pe ”meserii”, după nevoile ”stăpânilor”

Satul argeșean Gămăcești - de fapt o enclavă cu aproape 2.000 de etnici romi -, este de câteva zile în centrul unui scandal național care a oripilat întreaga României și care a depășit chiar granițele țării. O rețea de indivizi fără scrupule s-au transformat în stăpâni de oameni pe care i-au aruncat în sclavie, precum în Evul Mediu. Caracatița celor 40 de indivizi, bărbați și femei, funcționa după reguli stricte, iar amărâții supuși umilințelor și torturior care au ajuns în captivitate erau, culmea!, specializați în diverse ”meserii”, în funcție de nevoile ”stăpânilor”.

De Cristian Burcioiu,

Părinți, frați, surori, cumnați veri sau cumetri, vreo 40 de indivizi din bătătura satului Gămăcești, și-au dat mâna, în urmă cu câțiva ani, într-o afacere, mai mult sau mai puțin legală, cu lemne. Cum totul a mers bine, mai-marii ”firmei” au realizat că este prea mult de muncă pe cap de membru de familie și atunci le-a venit ideea ”genială” să aducă forțe proaspete. Au început să recruteze de pe străzi oameni amărâți, chiar și copii, dispuși să facă orice fel de muncă.

Cu povești legate de câștiguri frumușele asezonate unei farfurii cu mâncare, unui pachet de țigări și unei sticle cu băutură, ba chiar și cu promisiunea unor haine curate, membrii rețelei au reușit să momească, în timp, mai mult de 60 de amărâți. Însă, de cum au pus piciorul în gospodăriile romilor, bieții oameni  – foarte mulți cu dizabilități fizice și psihice, au realizat că au pășit într-o cu totul altă lume, într-un iad din care nu au mai putut ieși decât după ce polițiștii au luat cu asalt casele celor 300-400 de familii de romi din Gămăcești. Le-au fost luate actele (acolo unde existau), au fost bătuți preventiv, așa, ca să știe cine e ”stăpânul” și au fost legați în lanțuri, precum sclavii din Evul Mediu!

Poveștile cutremurătoare ale tinerilor torturați de traficanții de persoane din Berevoești

Ancheta a scos la iveală  nu numai ororile îndreptate asupra zecilor de femei, bărbați și copii înfometați, bătuți cu biciul și cu cozi de lopeți sau de furci, și opăriți cu apă fiartă, ci și faptul că ”stăpânii” lor îi ”specializaseră” în funcție de nevoile lor! Așa se face că victimele momite sau chiar răpite de pe stradă au fost împărțite între membrii caracatiței.

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'
Recomandări

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'

”Nu erau toți într-un loc. Doi-trei într-o casă, patru-cinci în alta, unul într-o altă gospodărie…Unii au cerut oameni pentru cerșit. Au primit în funcție de o cotizație numai copii și femei cu dizabilități care pot fi lăsați stradă la mila cetățenilor. Alții au cerut bărbați pentru munca fizică sau femei pentru curățenie în curți. Ba chiar îi și închiriau ca zilieri după care îi recuperau și îi înlănțuiau. Cum s-ar spune, pe specializări. Toți erau însă înfometați, chinuiți și bătuți”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

În urma acțiunii în forță a polițiștilor argeșeni de la Crimă Organizată, a mascaților și a procurorilor DIICOT au fost salvate 15 persoane, dintre care doi copii de numai 10-12 ani. Toți sunt acum internați în căminele Direcției Generale de Asistență Socială și beneficiază de protecția autorităților. Într-o altă etapă a cercetărilor, ei vor fi evaluați medical și se vor elibera certificate medico-legale care vor deveni probe la dosar. Astăzi, 38 de suspecți au ajuns în fața magistraților de la Tribunalul Argeș cu propunere de arestare preventivă, însă audierile sunt în plină desfășurare, motiv pentru care instanța nu a luat o decizie.

Close
Închide
  Close