MENIU CAUTĂ
, de Cristian Burcioiu

EXCLUSIV/Transsexualii au cerut nume și CNP-uri de femei. Vor să se căsătorească și să poată înfia copii

Distribuie

Personaje nemulțumite de felul în care natura i-a dotat, neîmplinite din punct de vedere emoțional, ajung, în număr din ce în ce mai mare, pe mesele chirurgilor care le remodelează trupurile. Suflete de femei captive în trupuri de bărbați renunță la orice urmă de masculinitate și iau chipul urmașelor Evei. Pentru ca ”opera” specialiștilor în chirurgie plastică să fie desăvârșită complet, transsexualii dau apoi fuga la autoritățile locale pentru a primi un nume și un cod numeric personal (CNP) noi care să demonstreze noul lor statut în societate. Acela de doamnă. Sau de domnișoară. Apoi, până la măritiș și o viață de familie cu copii nu mai e decât un pas.

A devenit parcă o modă ca, la intervale de câteva luni, trei, patru sau chiar cinci asemenea personaje care nu s-au împăcat nicicum cu soarta de a fi bărbați – destin ce le fusese hărăzit la naștere -, să bată la ușa ofițerilor de stare civilă din București. Cu trupuri remodelate prin clinici occidentale sau mai degrabă asiatice, unde specialiștii le-au retezat ”bărbățiile”, le-au remodelat trupul și au făcut să le ”răsară” o pereche sâni apetisanți, foștii reprezentanți ai sexului tare vin la primării  – nu să declare căsătorii -, ci să-și ducă până la capăt transformarea începută sub bisturiu, la impulsuri interioare.

Foștii domni se ”înarmează” cu sentințe judecătorești și cu documente medicale pentru a obține CNP-ul feminin

Pentru ca statutul lor în societate să fie unul cât se poate de clar, iar apelativul de ”doamnă” sau de ”domnișoară”-  la care au râvnit chiar din copilărie -, să nu fie gratuit, ci unul rostit cu respect, transsexualii se leapădă de numele numele bărbătesc. Dar nu oricum, ci în mod oficial, la ofițerul de stare civilă unde cer schimbarea tuturor documentelor personale. Mai mult, foștii domni care din motive doar de ei înțelese i-au întors spatele lui Adam și s-au alăturat urmașelor Evei vor să lase în urmă tot ce i-ar putea lega de sexul masculin și, drept urmare, cer până și schimbarea codului numeric personal (CNP).

Foștii domni devin femei și la trup, și în noile documentele de stare civilă

”Unii sunt operați în străinătate, unde au făcut schimbare de sex. Cu documente medicale atașate la dosar care atestă schimbarea anatomică intervenită, susținuți de specialiști în psihologie care confirmă în scris stările și impulsurile lor interioare și, foarte important, cu o sentință judecătorească definitivă și irevocabilă de schimbare de gen, respectivele persoane cer ca în documentele personale să le fie trecut numele de femeie pe care și l-au ales. Totodată, vor să li se atribuie, în baza deciziei instanței, și un nou cod numeric personal pentru genul feminin. Așa, persoanele care au făcut schimbare de sex devin genul feminin și în fața legii”, ne-a explicat  Oana Crețu, șefa Biroului de Stare Civilă al Primăriei Sectorului 5.

Cu acte oficiale și CNP de femeie, transsexualul s-ar putea mărita și ar putea adopta copii

Toate aceste schimbări făcute în documentele personale permit transsexualului să se prezinte în fața legii ca femeie și, la o adică, chiar să-și întemeieze o familie, din postura de soție. Adică să se mărite cu un bărbat. Dacă schimbarea anatomică nu-i permite totuși să rămână gravidă și să păstreze o sarcină, fostul bărbat transformat în femeie cu ajutorul tehnicii moderne va putea adopta copii.

Oana Crețu, șefa Biroului de Stare Civilă a Primăriei Sectorului 5.

Oana Crețu, șefa Biroului de Stare Civilă al Primăriei Sectorului 5

Constatatorul de naștere face dovada că transsexualul s-a născut băiat

Însă, faptul că s-a născut băiat va rămâne scris pe constatatorul de naștere eliberat de spital sau de maternitate, iar schimbările de stare civilă, respectiv de trecere de la bărbat la femeie, sunt adăugate pe documentul respectiv printr-o mențiune tip ștampilă care este completată de ofițerul de stare civilă.

”Tot timpul se va ști despre respectiva persoană că s-a născut băiat, conform constatatorului de naștere emis de maternitate și conform certificatului de naștere. Și asta pentru că pe certificatul original se aplică o mențiune, sub formă de ștampilă, în care ofițerul de stare civilă trece schimbarea de gen solicitată de persoană și aprobată de instanță”, a adăugat Oana Crețu.

 

 

 

 

Citește mai multe despre oana cretu, adoptii, cnp și primaria sectorului 5 pe Libertatea.

Comentarii