Mergi direct la conținut »
Extremistul norvegian Anders Breivik are altă identitate. “Pot confirma că și-a schimbat numele. Este oficial”
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Extremistul norvegian Anders Breivik are altă identitate. “Pot confirma că și-a schimbat numele. Este oficial”

Extremistul norvegian Anders Breivik are altă identitate. “Pot confirma că și-a schimbat numele. Este oficial”

Extremistul norvegian Anders Breivik are altă identitate. Criminalul în serie Anders Behring Breivik, care a ucis 77 de persoane la 22 iulie 2011, și-a schimbat identitatea și este înscris la starea civilă sub numele Fjotolf Hansen, transmite Agerpres.

”Pot confirma că el și-a schimbat numele. Este oficial. Nu doresc să dezvălui conținutul discuțiilor noastre”, a declarat avocatul său, Oeystein Storrvik.

În data de 22 iulie 2011, Anders Breivik a ucis opt persoane, la Oslo, într-un atac cu bombă în apropierea sediului guvernului norvegian, după care, deghizat în polițist, s-a deplasat pe insula Utoya, unde se desfășurau cursurile școlii de vară a tinerilor laburiști norvegieni, omorând alte 69 de persoane.

În august 2012, Breivik a fost condamnat la 21 de ani de închisoare, pedeapsă care poate fi prelungită dacă se consideră că deținutul prezintă riscuri pentru securitatea publică.

Curtea Supremă a Norvegiei a anunțat, recent, că refuză să examineze recursul lui Breivik, care consideră că este ținut în închisoare în „condiții inumane”. Drept urmare, Breivik a decis la rândul său să se adreseze CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului).

Anders Breivik consideră că izolarea sa în închisoare, unde este ținut separat de alți deținuți, constituie o încălcare a Articolului 3 al Convenției europene privind drepturile omului, care interzice orice tratament ‘inuman’ sau ‘degradant’.

Jurnalistă: Ați spus că ați dat meditații la matematică. Cum se calculează aria cercului? Dăncilă a răspuns imediat, dar greșit
Recomandări

Jurnalistă: Ați spus că ați dat meditații la matematică. Cum se calculează aria cercului? Dăncilă a răspuns imediat, dar greșit

Deși are la dispoziție trei celule bine dotate, Breivik se plânge de faptul că este izolat. După ce, spre surprinderea generală, o judecătoare i-a dat dreptate în legătură cu acest aspect în primă instanță, în 2016, în martie acest an o curte de apel a stabilit că extremistul ‘nu este și nu a fost victimă a torturii sau a tratamentelor inumane ori degradante’.

După acest insucces, Breivik a sesizat Curtea Supremă, care i-a respins însă acțiunea, apreciind că ‘niciun element din apelul său nu are perspective de câștig’.

Close
Închide
  Close