Mergi direct la conținut »
Facebook, amendată în Marea Britanie pentru scandalul Cambridge Analytica
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Facebook, amendată în Marea Britanie pentru scandalul Cambridge Analytica

Facebook, amendată în Marea Britanie pentru scandalul Cambridge Analytica

Facebook va fi amendată în Marea Britanie pentru scandalul Cambridge Analytica de către comisariatul pentru protecția datelor personale, sancțiunea fiind de 500.000 de lire sterline, maximul permis, scrie Reuters.

De Daniel Ionașcu,

Reamintim, firma de marketing politic Cambridge Analytica a accesat datele a 87 de milioane de oameni la nivel mondial.

Cambridge Analytica își avea sediul în Marea Britanie, dar în urma scandalului a cerut intrarea în faliment.

Elizabeth Denham, Comisarul pentru Informații al Marii Britanii, a afirmat că Facebook a încălcat legea prin faptul că nu a protejat datele oamenilor și că nu a fost transparentă în privința modului în care alte firme pot colecta date de pe platforma sa.

Implicată în Brexit și alegerea lui Trump

Parlamentarii din Marea Britanie au lansat deja o investigație în privința știrilor false și efectele sale în campaniile de alegeri, cu un focus mai mare pe Cambridge Analytica.

Firma britanică a folosit datele colectate de pe Facebook în campania pentru Brexit și în alegerile prezidențiale din SUA, în favoarea lui Donald Trump.

Comisariatul pentru Informații a mai spus că vrea să realizeze o investigație penală asupra companiei-mamă a Cambridge Analytica, numită SCL Elections.

Pe de altă parte, amenda de 500.000 de lire sterline este extrem de puțin pentru un gigant cu o capitalizare bursieră de 593 de miliarde de dolari și care numai anul trecut a scos un profit de 15,9 miliarde de dolari.

Close
Închide
  Close