Mergi direct la conținut »
Acuzații grave în cazul bătrânei care a fost ucisă de câini după ce a fost externată. Femeia a a fost trimisă acasă de medicul de gardă, deși era noapte și nu cunoștea orașul!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Acuzații grave în cazul bătrânei care a fost ucisă de câini după ce a fost externată. Femeia a a fost trimisă acasă de medicul de gardă, deși era noapte și nu cunoștea orașul!

Acuzații grave în cazul bătrânei care a fost ucisă de câini după ce a fost externată. Femeia a a fost trimisă acasă de medicul de gardă, deși era noapte și nu cunoștea orașul!

O bătrână în vârstă de 78 de ani, pe care familia o știa internată în spital, a dispărut, de pe data de 15 martie. Bătrâna a fost găsită recent devorată de câini la marginea orașului Iași.

Cum a ajuns acolo, nu se știe. Pe 15 martie, ea a acuzat dureri de rinichi şi a fost dusă cu ambulanţa la Spitalul de Urgenţă din Iaşi, unde i s-a pus diagnosticul de colică renală. Ulterior, ea a fost trimisă pentru mai multe investigaţii la Spitalul Clinic Parhon.

La Spitalul Clinic C.I. Parhon, bătrâna a fost consultată de medicul de gardă, care a considerat că starea ei nu este o urgenţă. A trimis-o acasă, deși era aproape de ora 20.00, iar femeia care se deplasa foarte greu. În plus, ea locuia la peste 30 de kilometri şi nu ştia să se descurce singură în Iaşi.

„A fost solicitată ambulanţa pentru a transfera pacienta din UPU Spiridon la Spitalul Parhon pentru diagnostic de colică renală dreapta”, a spus Niculai Pralea, purtător de cuvânt SAJ Iași, conform stirileprotv.ro

„Putea s-o țină pe o bancă, undeva”

„A externat-o, fără însoţitor, fără nimic, putea să o ţină pe o bancă undeva, nu să-i dea seara drumul. Ea nu a mai reuşit să ajungă acasă”, a reclamat Marinela Alice Melinte, fiica pacientei.

Cei de la spitalul C.I. Parhon din Iaşi au demarat o anchetă pentru a vedea cum a fost externată femeia.

„Este o autosesizare de la conducerea spitalului să vedem ce s-a întâmplat. Ora de plecare notată în registru este 19.30. În mod normal, pacienţii cu anumite probleme medicale sau sociale sunt ţinute în spital şi câte 2-3 zile, în mod normal cazurile sociale care nu au o soluţie sunt temporizate până se găseşte o soluţie”, a spus Ionuț  Nistor, purtător de cuvânt Spitalul Parhon.

Rudele femeii susţin că doctorii nu ar fi trebuit să o lase să plece, seara și neînsoțită din spital, mai ales că se deplasa destul de greu.


Citește și… Au inventat kilometrul de 800 de metri la asfaltări, ca să poată să dea șpagă pentru PSD și pentru familia Cosma! Ce declarații își retrag infractorii condamnați pentru corupție și martorii în fața secției de procurori conduse de Adina Florea


 

Close
Închide
  Close