MENIU CAUTĂ

Femeile de serviciu din Gorj, cu salarii diminuate din cauza revoluției fiscale, puse să dea explicații șefilor pentru că vorbit cu presa

Distribuie

Femeile de serviciu din Gorj, cu salarii diminuate din cauza revoluției fiscale, au fost nevoite să dea explicații șefilor, după ce au discutat cu presa că vor trebui să vină cu bani de acasă pentru a achita contribuțiile sociale. La fel a procedat și contabilul școlii pentru afirmațiile sale despre transferul contribuțiilor de la angajator la angajat.

Daniela Zavelca este îngrijitoare încadrată cu un sfert de normă la grădiniţa din localitatea Roşia de Amaradia. Femeia a fost chemată de conducerea unității de învățământ să dea explicații, după ce a discutat cu presa despre faptul că va fi nevoită să aducă bani de acasă pentru a plăti contribuțiile, notează Pandurul.ro.

„Am fost chemată să dau explicaţii şi am scris o coală. Am spus cum am dat interviu la Pandurul (…) şi apoi la televiziuni şi cine a mai vorbit cu mine. Nu ne-a certat nimeni, poate a fost şi vina noastră că nu am anunţat că vine presa, că doamna directoare e şi dânsa un şef al nostru şi poate că trebuia să îi spunem dinainte”, a explicat femeia.

Loredana Cotigă, cealaltă femeie de serviciu, nu a mai vrut discute cu presa. Soțul ei a spus că ea se teme să nu fie certată din nou de șefi.

„Am primit un telefon de la domnul director adjunct, care ne-a zis să venim până la dânsul. La dumnealui în birou a zis «Loredana, trebuie să dai declaraţie. De ce ai ieşit la televiziune?» Ea s-a speriat, a început să plângă, iar eu le-am spus că nu mai suntem pe vremea lui Ceauşescu să ne fie frică să vorbim. Acum suntem în UE, suntem cetăţeni europeni şi măcar să vorbim, cred că mai avem voie. Vreau să vă spun că doamna directoare nu a făcut presiuni, doar ne-a întrebat despre cum s-au întâmplat lucrurile”, a declarat, pentru sursa citată, Dorel Cotigă, şi el angajat ca şofer pe unul dintre microbuzele şcolare.

Directoarea Ilona Tiţa a explicat că nu le-a tras la răspundere pe cele două angajate și s-a declarat surprinsă că discuția a fost interpretată ca o acțiune de intimidare.

„M-au sunat şi pe mine de la Inspectoratul Şcolar, domnul inspector general, ca să mă întrebe care e situaţia cu salariile dumnealor şi i-am spus că nu ştiu nimic, pentru că încă nu s-au făcut fluturaşii. Atunci le-am chemat la şcoală ca să mă informeze ce s-a întâmplat, să nu se interpreteze cumva că le-am cerut eu să vină cu bani de acasă. Au libertatea să discute cu oricine doresc de la presă, nu e asta o problemă”, a precizat, pentru sursa citată, directoarea din Roşia de Amaradia.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj spun că nu se impune luarea unor măsuri în acest caz.

„A fost o discuţie. Doamna directoare spune că unul dintre cei vizaţi şi-a exprimat dorinţa de a da în scris explicaţii, deci nota explicativă nu a fost solicitată de dumneaei. Nu se pune problema de sancţiuni, nu există comisie disciplinară instituită”, a afirmat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

sursă foto: Pandurul.ro


Citește și Culisele scandalului de la Aeroportul Otopeni: profitul garantat, interesele politice și salubrizarea de 5 milioane de euro pe an


 

Citește mai multe despre contributii sociale și Gorj pe Libertatea.

Comentarii