Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV | Festivalul Cârnaților de Pleșcoi, anulat din cauza referendumului pentru familie
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > EXCLUSIV | Festivalul Cârnaților de Pleșcoi, anulat din cauza referendumului pentru familie

EXCLUSIV | Festivalul Cârnaților de Pleșcoi, anulat din cauza referendumului pentru familie

Festivalul Cârnaților de Pleșcoi, care trebuia să aibă loc în acest sfârșit de săptămână în comuna Berca din județul Buzău, a fost anulat din cauza referendumului pentru familia tradițională deoarece organizatorii nu au primit aprobare pentru eveniment.

De Daniel Ionașcu,

Festivalul are loc an de an, dar ediția din acest an nu va mai avea loc deloc. Acesta nu a putut fi nici reprogramat pentru alt week-end din cauza programului organizatorilor, a declarat, pentru Libertatea, dr. Simona Tănase, cea care se ocupă de festival.

„Nu am primit aprobarea din partea autorităților. Și primăria, și Poliția și Jandarmeria au dovedit toată bunăvoința, dar conform legislației nu se pot consuma băuturi alcoolice la mai puțin de 500 de metri de secțiile de votare, iar spațiul public unde avea loc festivalul era la 300 de metri, de-a lungul drumului care trece prin mijlocul comunei.

Autoritățile au spus ca noi, organizatorii, să ne asumăm că nu se va consuma alcool, dar eu nu pot să garantez așa ceva pentru toți cei care vin acolo.

Așa că în acest an nu se mai face deloc, deoarece programul meu este plin pentru toate week-end-urile următoare. Vă așteptăm anul viitor!”, a afirmat Simona Tănase.

Modificarea Constituției

Referendumul pentru redefinirea familiei are loc sâmbătă și duminică. Cetățenii sunt chemați la vot pentru a redefini căsătoria drept uniunea dintre un bărbat și o femeie, în Constituție.

Organizațiile care luptă pentru drepturile minorităților sexuale cer boicotarea acestuia deoarece ar fi discriminator.

Pragul de validare a referendumului este de 30% din cei 18 milioane de persoane de pe listele de vot.

Close
Închide
  Close