Mergi direct la conținut »
Fetiță lăsată singură pe refugiu, după ce vatmanul a închis ușile, iar bunicul a rămas în tramvai. „Un astfel de comportament nu poate fi tolerat”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Fetiță lăsată singură pe refugiu, după ce vatmanul a închis ușile, iar bunicul a rămas în tramvai. „Un astfel de comportament nu poate fi tolerat”

Fetiță lăsată singură pe refugiu, după ce vatmanul a închis ușile, iar bunicul a rămas în tramvaiul 1 din București. Mama copilei a acuzat faptul că vatmanul ar fi închis ușile tramvaiului prea repede. Fiica ei a apucat să coboare, însă bunicul a rămas în tramvaiul care s-a pus în mișcare. Incidentul este cercetat de conducerea RATB, în vreme ce Primăria Capitalei a cerut concedierea vatmanului.

Mama a povestit despre șocul pe care l-a trăit fiica ei de șapte ani care a alergat după tramvaiul în care rămăsese bunicul ei.

„RATB sau Regia Autonomă de Transport Bucureşti, care o fi pagina voastră, ar trebui să vă educaţi angajaţii şi să îi daţi afară pe măgari! Azi, pe linia tramvaiului 1, la staţia Lunca Bârzeşti, pe la ora 12.10, un deştept de vatman mi-a speriat copilul de moarte! Este incalificabil ce a făcut acest om! S-a gândit el, în prostia lui, să închidă uşile şi să ignore că un bătrân, respectiv bunicul fetei mele , cobora mai greu din tramvai. În timp ce fiica mea deja coborâse din tramvai, dobitocul a închis uşile şi tataie a rămas în tramvai. Copilul a început să urle, să ţipe, să alerge după tramvai, pe şine. Oamenii au ţipat să oprească tramvaiul, dar, dobitocul şi-a văzut de drum. Noroc că a recunoscut-o cineva în staţie pe fii-mea şi a adus-o acasă în siguranţă. Vatmanul a oprit abia la următoarea staţie. Întrebare: există camere de filmat în tramvaie, cum pot afla cine a fost acel vatman? Nu se poate aşa ceva! Nu te uiţi în oglindă înainte să închizi uşile? Ăsta ar trebui dat afară!”, a scris Cristina Ologeanu pe pagina sa de Facebook.

Conducerea RATB face, în prezent, cercetări în acest caz, notează Mediafax.ro.

„A fost depusă o sesizare cu privire la acest incident şi urmează să facem cercetări în acest sens. Dacă va fi găsit vinovat, vatmanul respectiv va fi sancţionat şi se poate ajunge chiar şi la desfacerea contractului de muncă. RATB nu tolerează asfel de comportamente din partea angajaţilor”, au declarat, pentru sursa citată, reprezentanţii RATB.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a cerut conducerii RATB demiterea vatmanului considerat vinovat pentru incidentul care a avut loc miercuri pe linia tramvaiului 1 din București.

„Solicit de urgență desfacerea contractului de muncă a acestui vatman iresponsabil, un astfel de comportament nu poate fi tolerat sub nicio formă, mai ales atunci când vorbim despre siguranța unui copil. Angajații RATB trebuie să fie un exemplu de conduită în trafic, iar întâmplarea de astăzi, deși un incident izolat, pune într-o lumină proastă și activitatea celorlalți șoferi RATB care își desfășoară activitatea responsabil, având ca prioritate siguranța călătorilor. Neatenția vatmanului va fi sancționată ca atare, concedierea fiind oricum o măsură mult prea blândă, în comparație cu o posibilă tragedie care ar fi putut să aiba loc”, au precizat reprezentanții Primăriei Generale.


Citește și EXCLUSIV / În arest, piromanul din București nu este vizitat și mănâncă de la cazan. Bărbatul a incendiat opt mașini și o ghenă de gunoi


 

Close
Închide
  Close