De Mihai Niculescu,

Nu mai puțin de 13 filme și seriale au fost modificate după atentatele de la 11 septembrie 2001, scrie Insider.

Scena cu turnurile, tăiată din Spider Man

Scenele filmate la World Trade Center au fost eliminată din mai multe filme, printre care trailerul filmului „Spider Man” din 2002.

În trailerul original din 2002, Spider Man, jucat de Tobey Maguire, și-a întins plasa de păianjen între turnurile gemene, pentru a dejuca o tentativă de jaf la o bancă. Scena a fost eliminată atât din trailer cât și din film.

Spider Man-Columbia Pictures

„Nu ni s-a părut corect ca în vara următoare a acestui teribil masacru să prezentăm o scenă care ar fi putut să frângă inimile multora” a spus regizorul Sam Raimi, pentru New York Post.

Mai multe seriale TV au înlăturat imagini cu turnurile gemene din părțile de început ale filmului, unde sunt trecute referiri despre realizarea peliculei.

Serialele „The Sopranos,” „Law & Order: SVU,” și” Sex and the City” au scos imaginile cu World Trade center, iar în „Law & Order: SVU” a fost introdus chiar un mesaj audio în memoria victimelor, în sezonul de după atacurile de la 11 septembrie 2001.

Un episod „Friends”, filmat din nou

În serialul „Friends” s-a înlăturat chiar o scenă în care Chandler (personaj interpretat de actorul Matthew Perry) a făcut o glumă despre amplasarea unei bombe într-un avion.

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”
Recomandări

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”

 
Chandler (Matthew Perry) și Monica (Courteney Cox ), într-o secvență din serialul Friends

Episodul a apărut pe 11 octombrie 2001 și a inclus și călătoria din luna de miere a lui Chandler și a Monicăi (personaj interpretat de Courteney Cox). În acel episod, Chandler este reținut într-un aeroport, după ce face o glumă despre o bombă amplasată intr-un avion. Episodul a fost refăcut, secvența fiind înlocuită cu una în care Chandler și Monica se supără pe un alt cuplu în timpul călătoriei.

Filmul de animație „Monsters Inc.” a modificat o scenă cu o clădire care a explodat

În filmul apărut în 2002, personajele Mike și Sully fug dintr-un local de sushi împreună cu Boo pentru a scăpa de autorități. După ce au plecat, un dom uriaș albastru a fost pus peste restaurant, cu însemnele oficiale folosite în cazul contaminărilor.

”Suntem pregătiți”, spune Klaus Iohannis. Rezultatul licitației pentru 1,6 milioane de măști, derulată marți, trebuia anunțat imediat, dar s-a împotmolit
Recomandări

”Suntem pregătiți”, spune Klaus Iohannis. Rezultatul licitației pentru 1,6 milioane de măști, derulată marți, trebuia anunțat imediat, dar s-a împotmolit

 
Monsters INC

În scena originală însă, restaurantul a fost aruncat în aer de forțele de ordine, iar realizatorii au decis să modifice scena în încercarea de a nu se crea nici o conexiune cu atacurile teroriste.

Un episod din ”The Simpsons”, scos de la TV

Un episod întreg din ”The Simpsons” a fost eliminat de la Tv și din platformele online pentru că prezenta scene de la World Trade Center

Episodul difuzat în 1997 îi înfățișa pe Homer și restul familiei vizitând orașul New York și avea câteva scene principale la World Trade Center.

The Simpsons

Episodul a fost eliminat dar a alimentat și teoriile conspirației, pentru că într-o scenă Lisa ținea în mână o broșură pe care părea a fi scris „9/11”.

„Sesame Street”, serialul cu păpuși- a inclus câteva referiri pentru a ajuta copiii să înțeleagă evenimentele din 11 septembrie.

TOLO: ”Nu-ți pasă că pierim?!” Cum s-au întâlnit băiatul de pe cal, din Iași, și bătrânul fără un plămân, din Piața San Pietro
Recomandări

TOLO: ”Nu-ți pasă că pierim?!” Cum s-au întâlnit băiatul de pe cal, din Iași, și bătrânul fără un plămân, din Piața San Pietro

 
Sesame Street

Realizatorii show-ului au simți nevoia să le explice copiilor, în mod simplu, ce s-a petrecut pe 11 septembrie, folosind o exprimare potrivită vârstei lor. A fost pus în scenă un incendiu într-un magazin, iar copiii au fost învățați cum să se evacueze în siguranță și să cheme pompierii.

Scene cu World Trade Center arzând au fost eliminate din versiunea difuzată la TV a filmului „Armageddon”

În filmul realizat în 1998, New York este distrus de meteoriți, printre locațiile distruse aflându-se turnurile gemene, clădirea Chrysler sau clădirea Gării Centrale. Scenele cu World Trade Center în flăcări, prăbușindu-se, au fost eliminate din versiunea pentru televiziune.

Armageddon

La finalul părții a doua din „Men in Black”, agenții K și J se luptă cu extratereștri pe cerul New York-ului. Imagini de la World Trade Center au apărut de mai multe ori, dar după 11 septembrie, au fost din nou filmate, având pe fundal Statuia Libertății.

În filmul animat Disney „Lilo and Stitch”, finalul ar fi fost următorul: Stich deturna un avion Boeing 747, la fel ca cel folosit de teroriști, și intra în mai multe clădiri. În filmul de animație din 2002, s-a refăcut finalul, astfel că Stich și prietenii săi iau parte la o urmărire cu nave spațiale prin munți, în loc să prăbușească avionul.

Citeşte şi:

Tragedia din 11 septembrie 2001, pe înțelesul copiilor, într-un documentar HBO

Atac cu rachetă în apropiere de ambasada SUA din Afganistan în ziua comemorării atentatelor de pe 11 septembrie 2001

18 ani de la atentatele din 11 septembrie, în urma cărora au murit aproape 3.000 de oameni din 90 de țări

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine
HOROSCOP

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine