Mergi direct la conținut »
Firea anunță că donează timp de trei luni 10% din salariul său pentru refacerea Catedralei Notre-Dame din Paris
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Firea anunță că donează timp de trei luni 10% din salariul său pentru refacerea Catedralei Notre-Dame din Paris

Firea anunță că donează timp de trei luni 10% din salariul său pentru refacerea Catedralei Notre-Dame din Paris

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, va dona 10 la sută din salariul său, timp de trei luni, fondului deschis de francezi pentru finanțarea lucrărilor de reconstrucție a Catedralei Notre-Dame din Paris, care a ars în urma unui incendiu puternic izbucnit luni seară.

De Cristina Radu,

Edilul a transmis marți o scrisoare de solidaritate primarului din Paris, Anne Hidalgo, și o anunță că va sprijini personal refacerea monumentului istoric.

„Această tragedie a unit nu numai un popor, ci o întreaga lume. Am văzut ieri un popor francez îngenuncheat, dar nu în semn de înfrângere, ci într-un act impresionant de credință! Indiferent de nationalitate sau origine, oameni din intreaga lume s-au rugat pentru eroii pompieri care și-au riscat viața pentru a salva acest simbol al umanității și iată că astăzi avem speranța unui nou început! (…) Personal, doresc să mă alătur eforturilor de solidaritate și să donez 10% din salariul meu, timp de trei luni, în fondul de solidaritate dedicat reconstrucției Catedralei Notre-Dame de Paris”, se arată în scrisoarea Gabrielei Firea trimisă omologului său, potrivit Primăriei Capitalei.

Conform declarației sale de avere pe anul 2018, Gabriela Firea a avut un salariu de aproape 10.000 de lei pe lună.

Un incendiu violent a izbucnit luni seară la Catedrala Notre-Dame din Paris, cel mai vizitat monument istoric din Europa. Flăcări imense au cuprins monumentul istoric, iar acoperișul clădirii s-a prăbușit. Nicio persoană nu a fost rănită, însă dezastrul a șocat întreaga lume.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a transmis, printr-un mesaj publicat pe Twitter, că „Tunica Sfântului Louis, Coroana de Spini și câteva alte lucrări importante” au fost salvate din incendiu.

Close
Închide
  Close