MENIU CAUTĂ
, de Cristina Radu

Firea anunță că donează timp de trei luni 10% din salariul său pentru refacerea Catedralei Notre-Dame din Paris

Distribuie

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, va dona 10 la sută din salariul său, timp de trei luni, fondului deschis de francezi pentru finanțarea lucrărilor de reconstrucție a Catedralei Notre-Dame din Paris, care a ars în urma unui incendiu puternic izbucnit luni seară.

Edilul a transmis marți o scrisoare de solidaritate primarului din Paris, Anne Hidalgo, și o anunță că va sprijini personal refacerea monumentului istoric.

„Această tragedie a unit nu numai un popor, ci o întreaga lume. Am văzut ieri un popor francez îngenuncheat, dar nu în semn de înfrângere, ci într-un act impresionant de credință! Indiferent de nationalitate sau origine, oameni din intreaga lume s-au rugat pentru eroii pompieri care și-au riscat viața pentru a salva acest simbol al umanității și iată că astăzi avem speranța unui nou început! (…) Personal, doresc să mă alătur eforturilor de solidaritate și să donez 10% din salariul meu, timp de trei luni, în fondul de solidaritate dedicat reconstrucției Catedralei Notre-Dame de Paris”, se arată în scrisoarea Gabrielei Firea trimisă omologului său, potrivit Primăriei Capitalei.

Conform declarației sale de avere pe anul 2018, Gabriela Firea a avut un salariu de aproape 10.000 de lei pe lună.

Un incendiu violent a izbucnit luni seară la Catedrala Notre-Dame din Paris, cel mai vizitat monument istoric din Europa. Flăcări imense au cuprins monumentul istoric, iar acoperișul clădirii s-a prăbușit. Nicio persoană nu a fost rănită, însă dezastrul a șocat întreaga lume.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a transmis, printr-un mesaj publicat pe Twitter, că „Tunica Sfântului Louis, Coroana de Spini și câteva alte lucrări importante” au fost salvate din incendiu.

Citește mai multe despre Gabriela Firea, Notre Dame și primaria capitalei pe Libertatea.

Comentarii