Mergi direct la conținut »
Florin Iordache spune că legile justiției vor fi promulgate în două săptămâni: ”Suntem cumva la un capăt de drum pe care ni l-am asumat”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Florin Iordache spune că legile justiției vor fi promulgate în două săptămâni: ”Suntem cumva la un capăt de drum pe care ni l-am asumat”

Florin Iordache spune că legile justiției vor fi promulgate în două săptămâni: ”Suntem cumva la un capăt de drum pe care ni l-am asumat”

Florin Iordache anunță că legile justiției vor fi promulgate în următoarele două săptămâni: ”Astăzi, CCR va respinge ultima sesizare”, a spus președintele comisiei speciale pentru reforma legislației din justiție, miercuri, în plenul Camerei Deputaților.

De Valentina Postelnicu,

“Suntem cumva la capăt de drum, un capăt de drum pe care oarecum ni l-am asumat, acela de elabora legile justiției, ultima dintre ele, 304/2017, cred că CCR va respinge astăzi definitiv (sesizarea – n .r.) și în aceste condiții va fi promulgată de președinte. (…) V-am spus, arătați-mi un singur articol care crează probleme sau atacă independența. N-ați reușit. Permanent ați atacat la Curte, ați căutat tot felul de subterfugii. Repet, legile justiției vor fi, în următoarele două săptămâni, adoptate definitiv. Codul de procedură civilă deja l-ați atacat. La atacat la Curte vă pricepeți, dar nu prea vă iese pentru că nu aveți argumente. (…)”, a spus Iordache, arătând că după atacarea legilor justiției la CCR, în următoarele două săptămâni crede că aceste proiecte vor fi promulgate de președintele Klaus Iohannis.

Deputatul PSD s-a referit și la decizia pe care Curtea Constituţională a României (CCR) urmează să o dea pe sesizarea PNL şi USR în ceea ce priveşte Legea pentru modificarea şi completarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară. Florin Iordache a precizat că este convins că CCR va respinge solicitările Opoziției, miercuri.

Deputaţii PNL şi USR solicită CCR să constate că acest act normativ este neconstituţional în ansamblul său şi că Parlamentul a procedat la adoptarea acestuia cu încălcarea dispoziţiilor art. 137 din Regulamentul Camerei Deputaţilor şi ale art. 150 din Regulamentul Senatului, referitoare la reexaminarea legii la cererea preşedintelui Klaus Iohannis, ceea ce determină încălcarea dispoziţiilor art. 1, alin. (4), din Constituţie.

Florin Iordache a precizat că majoritatea parlamentară consideră că modificarea Codului penal trebuie să fie în concordanță cu deciziile CCR, directivele europene, cu Codul de procedură penală.

”Vă îndemn să votați aceste modificări pentru că vrem să readucem normalitatea în România”, a mai spus deputatul PSD.

Plenul Camerei Deputaților a decis, în deschiderea ședinței de miercuri, ca și votul să se dea tot miercuri, de la ora 13.00, deși acesta era programat pentru joi. Totodată, dezbaterile au fost limitate la doar o oră.

Citește și: Călin Farcaș, cronica unei morți anunțate și a unui sistem prea bolnav ca să poate vindeca

Close
Închide
  Close