UPDATE 17.48 – Abia revenită la șefia ISJ Buzău, după ce a obținut în instanță suspendarea ordinului ministrului Educației prin care a fost demisă din funcție, Flroina Stoian a fost vizitată joi de Corpul de Control al al lui Liviu Pop.

Inspectorii veniți de la București i-au spus lui Stoian că prezența lor la Buzău în aceeași zi în care a fost reinstalată pe post este o pură ”coincidență” și i-au precizat că vor verifica întreaga activitate a instituției din 1 martie 2017 și până în prezent.

”Erau să ajungă înaintea mea la inspectorat cei de la minister. Mi-au prezentat un document prin care m-au înștiințat că verifică activitatea de la 1 martie 2017 și până în prezent. Sunt porniți rău de tot. S-a supărat domnul ministru, probabil că l-am înfruntat. Vrea să-și verse focul. Au spus că e o coincidență controlul, vor rămâne la Buzău o săptămână, o săptămână jumătate probabil. Nu pleacă până nu găsesc ceva”, a declarat Florina Stoian.

Șeful ISJ Buzău a adăugat că se așteaptă ca inspectorii de la București să caute motive să o demită din nou.


Decizia de la Bucureşti vine ca urmare a sentinţei date de către magistraţii Curții de Apel Ploieşti care au suspendat directiva iniţială dictată de şeful învăţământului, Liviu Pop, prin care Florina Stoian a fost înlăturată de la şefia ISJ Buzău, luna trecută, alături de alţi 12 inspectori generali din ţară.

„Dimineaţă am fost sunată de la inspectorat că a fost găsit pe fax ordinul trimis de aseară de la ora 19.00 cu reinstalarea mea pe post, aşa că astăzi (n.red. – joi) am revenit la inspectorat”, a declarat Florina Stoian.

Cu ordinul de ministru în mână, Florina Stoian, şi-a reluat funcţia de conducere de la vârful Inspectoratului Şcolar Buzău, pe care în ultimele săptămâni s-a aflat Geta Burducea, numită interimar de ministerul de resort. Aceasta din urmă a părăsit instituţia odată cu reinstalarea Florinei Stoian pe post

„Nu e nimic diferit, inspectoratul l-am găsit la fel, am preluat problemele care sunt în curs să se finalizeze, mai departe ne coordonăm activitatea după priorități”, a mai spus Florina Stoian.

Ea susține că nu are cunoştinţă dacă până acum ministerul a făcut recurs la decizia magistraţilor de la Curtea de Apel Ploieşti care i-au dat dreptate inspectorului demis la ceas de seară.

La jumătatea lunii trecute, inspectorii generali şcolari din 13 judeţe au fost anunţaţi, printr-o informare transmisă prin fax după încheierea programului, că mandatul lor încetează începând cu 4 septembrie, întrucât la o evaluare făcută la cererea ministrului Educaţiei, Liviu Pop, ar fi fost descoperite mai multe nereguli în contractele lor de management.

Printre cei anunţaţi că îşi pierd funcţiile s-au numărat şefii inspectoratelor din Brăila, Buzău şi Vrancea.

Și fostul inspector general școlar de la Brăila, Cătălin Canciu, câștigă bătălia cu ministrul Educației, după ce instanța a decis că poate reveni la șefia instituției brăilene.

Citește și: REPORTAJ/ Vama Albița, principala poartă de intrare în UE, arată ca după bombardament

Urmărește-ne pe Google News