Mergi direct la conținut »
Peste cât timp se va ști de ce s-a prăbușit avionul Lion Air în apropiere de Jakarta
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Peste cât timp se va ști de ce s-a prăbușit avionul Lion Air în apropiere de Jakarta

Peste cât timp se va ști de ce s-a prăbușit avionul Lion Air în apropiere de Jakarta

Anchetatorii indonezieni au găsit recorderul de date al zborului Lion Air JT610, o descoperire care ar trebui să-i ajute pe investigatori să înțeleagă de ce aeronava Boeing 737 Max 8, cu doar 800 de zboare la activ, s-a prăbușit luni dimineață în apropiere de Jakarta, scrie CNN.

Recorderul vocal din cabina de pilotaj (CVR), care înregistrează sunetele din cabină, nu s-a găsit încă, dar se crede că se află pe fundul mării, la o adâncime de aproximativ 35 de metri.

Directorul adjunct al Comisiei Naționale pentru Securitatea Transporturilor (HNC), Haryo Satmiko, a declarat pentru CNN că va dura între două și trei săptămâni citirea datelor de pe cutia neagră și încă două-trei luni analiza lor.

Aeronava care a decolat luni dimineață de pe aeroportul internațional din Jakarta urma să efectueze un zbor de o oră până în Pangkal Pinang pe insula Bangka, dar s-a prăbușit la doar 13 minute de la decolare.

Aeronava de ultimă generație a avut probleme tehnice cu o zi înainte pe altă rută, au dezvăluit pasagerii aflați în avion duminică seara. Avionul Boeing 737 MAX 8 – un model nou modern, care avea doar 800 de ore de zbor la activ – a zburat pe ruta Bali-Jakarta duminică seara și a înregistrat o scădere semnificativă de altitudine, a declarat pasagerul Robbi Gaharu.

Autoritățile spun că există puține șanse să existe supraviețuitori după prăbușirea avionului Lion Air. La bord se aflau 178 de pasageri adulți, un copil si doi bebeluși. Pe lângă pasageri, la bord mai erau doi piloți și șase membri ai echipajului de cabină.


Citește și: EXCLUSIV/ Regina blănurilor îşi prezintă regatul! Imagini în premieră din atelierul Florei Năstase! | VIDEO


 

Close
Închide
  Close