Mergi direct la conținut »
Fost negociator al României cu UE, despre viitorul raport MCV: ”Va fi mai rău decât precedentele”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Fost negociator al României cu UE, despre viitorul raport MCV: ”Va fi mai rău decât precedentele”

Fost negociator al României cu UE, despre viitorul raport MCV: ”Va fi mai rău decât precedentele”

Fost negociator al României cu UE, despre viitorul raport MCV: ”Va fi mai rău decât precedentele și va avea foarte multe semne de întrebare”, a declarat Vasile Pușcaș,  pentru RFI. Potrivit acestuia, Bruxelles-ul este iritat de impredictibilitatea guvernului PSD-ALDE.

De Valentina Postelnicu,

Viitorul raport MCV al Comisiei Europene va fi mai rău pentru România decât precedentele. Mă aștept la un raport MCV cu foarte multe semne de întrebare”, a spus Vasile Pușcaș, fost negociator șef al României cu UE, potrivit sursei citate.

El a atras atenția că Bruxelles-ul este iritat de impredictibilitatea guvernării actuale de la București, dar a precizat că România e departe de a fi amenințată cu articolul 7 din Tratatul de la Lisabona, așa cum s-a întâmplat în cazul Poloniei.

În ceea ce privește preluarea de către România a președinției Consiliului UE la 1 ianuarie 2019, Vasile Pușcaș remarcă discursul partidist și populist al actualei guvernări.

Premierul Viorica Dăncilă s-a aflat, marți, la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker și cu prim-vicepreședintele Comisiei, Frans Timmermans.

„Prim-ministrul a prezentat ultimele evoluţii în ceea ce priveşte reforma şi modificările din sistemul judiciar şi a arătat ca finalizarea MCV rămâne un obiectiv important pe agenda guvernamentală”, a transmis ulterior Guvernul.

„Președintele Juncker și doamna Dăncilă s-au concentrat pe discuția asupra pregătirii Președinției române a Consiliului UE din în prima jumătate a anului 2019, care va veni într-un moment important pentru Uniunea Europeană. De asemenea, ei au discutat propunerea Comisiei privind bugetul UE, îmbunătățiri privind fondurile structurale și politica economică. (…) Președintele Juncker a încurajat-o pe prim-ministru să acționeze în favoarea revenirii la un discurs politic normal în țară, mai ales în perspectiva Președinției Consiliului UE”, a declarat, pentru HotNews.ro, Christian Wigand, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Close
Închide
  Close