De Cristian Anton,

”Prognozăm intrarea într-o recesiune economică în anul 2020, cauzată de probleme economice artificiale provocate de deciziile politice care au impus programul de taxe vamale al SUA şi Brexitul”, a declarat Herman van Rompuy, în prezent preşedinte al Centrului de Politici Europene.

Am prezis o recesiune şi în 2008, iar acum o prognozăm pentru 2020, deci lecţia e simplă

Herman van Rompuy

Herman van Rompuy a atras atenţia că încetinirea creşterii economice din zona euro va dura mai mulţi ani şi a avertizat că posibilitatea de stagnare economică a economiei Germaniei este un indicator care provoacă îngrijorare.

”Germania e forţa, locomotiva industriei europene, iar când lucrurile merg prost la nivelul economiei globale economia germană este afectată şi toată economia europeană este afectată”, a susţinut van Rompuy.

Van Rompuy: ”România este afectată de ceea ce se întâmplă în zona euro”

Acesta a estimat că zona euro nu este pregătită pentru a face faţă unei crize financiare la nivel internaţional.

”România nu este încă în zona euro, dar este afectată de ceea ce se întâmplă în zona euro. Prin urmare trebuie să consolidăm zona euro şi spaţiul Schengen, deoarece o criză financiară la nivel internaţional nu este exclusă pe termen lung.

Sper să nu o vedem în viitorul apropiat, dar criza va veni dintr-un singur motiv: nivelul datoriilor publice şi private este acum mult mai mare peste tot în lume decât era cu 10 ani în urmă, la momentul începerii crizei bancare”, a precizat Herman van Rompuy.

Fostul lider al Consiliului European a cerut mai multe investiţii din partea Uniunii Europene, mai ales în prezent, când banii sunt foarte ieftini.

Citeşte şi:

Marea Britanie şi UE s-au înţeles în privința unui acord, dar şansele unui Brexit anul acesta rămân mici. Principalele momente cu risc major

Torționarii lui Gheorghe Ursu au fost achitați. Foștii ofițeri de Securitate, Hodiș și Pârvulescu, acuzați de moartea disidentului

Admiratorii au venit să-i aducă un ultim omagiu actriței Tamara Buciuceanu Botez la Teatrul Bulandra

RECOMANDĂRI
Anamaria Prodan dezvăluie un episod șocant: „Au venit 200 peste mine, aveam pistolul pe masă!”
GSP.RO
Anamaria Prodan dezvăluie un episod șocant: „Au venit 200 peste mine, aveam pistolul pe masă!”
Horoscop 6 iunie 2020. Balanțele își exersează talentul diplomatic, Fecioarele se confruntă cu situații greu de controlat
HOROSCOP
Horoscop 6 iunie 2020. Balanțele își exersează talentul diplomatic, Fecioarele se confruntă cu situații greu de controlat