MENIU CAUTĂ
26 Iul. 2018 09:11 , de Valentina Postelnicu

Fost purtător de cuvânt al PSD, atac la consilierii Vioricăi Dăncilă; Reacția, după ce premierul a confundat capitala Muntenegrului, Podgorica cu Priștina

Distribuie

Fost purtător de cuvânt al PSD, atac la consilierii Vioricăi Dăncilă. Adrian Dobre a afirmat, la Digi 24, că premierul Viorica Dăncilă a făcut o "gafă serioasă de diplomaţie" în cadrul vizitei în Muntenegru, când a încurcat capitala statului, Podgorica cu cea a Kosovo - Priştina și că se impune o analiză a consilierilor care i-au pregătit dosarul vizitei oficiale. 

„Este evident o gafă care nu poate fi negată. Din păcate, zona Balcanilor este o zonă cu multe sensibilităţi, cu multe sensibilităţi istorice. (…) Eu cred că doamna prim-ministru trebuie să îşi facă o analiză foarte clară şi serioasă a consilierilor domniei sale, în primul rând, şi a dosarelor de ţară pe care le primeşte în cursul acestor vizite. Cred că ar trebui pregătite mult mai bine. Sigur, nu sunt de dorit aceste gafe pentru că pot crea frustrări în spaţiul în care reprezintă România, Guvernul României. Toată zona este o zonă complicată, cu aspiraţii, cu interese care nu întotdeauna sunt convergente. Zona Balcanilor a fost întotdeauna o zonă fierbinte, este şi va rămâne în continuare”, a afirmat Adrian Dobre.

Întrebat dacă şi partidul ar trebui să analizeze acest episod, el a răspuns că analiza trebuie făcută la nivelul cabinetului premierului.

El a mai menționat că speră ca Ministerul Afacerilor Externe să întreprindă demersurile pentru repararea acestei gafe, în cazul în care ajunge să aibă efecte asupra relaţiilor diplomatice dintre cele două ţări.

Premierul Viorica Dăncilă se află în turneul din Balcanii de Vest, pentru trei zile. Ea este însoțită în delegația oficială de consilierul de imagine Anca Alexandrescu.

Viorica Dăncilă a încurcat capitalele. Aflată miercuri în vizită la Podgorica, în Muntenegru, a afirmat în cadrul declarațiilor comune cu premierul acestei țări că este în Pristina, din Kosovo, stat pe care țara noastră nu îl recunoaște oficial.

Premierul a făcut gafa în cadrul declaraţiilor comune susţinute la finalul întrevederii cu omologul muntenegrean, Duško Marković.

În aprilie, Adrian Dobre și-a pierdut funcția de purtător de cuvânt al PSD și funcția de secretar de stat la Ministerul Comerțului, în urma unei decizii a conducerii partidului.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Antonella sau drumul de la un corp de băiat la o femeie liberă
Comentarii