Mergi direct la conținut »
Fosta soție a liderului ISIS vorbește despre viața alături de cel mai căutat terorist din lume: "Vorbea doar ca să dea ordine" /VIDEO
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Fosta soție a liderului ISIS vorbește despre viața alături de cel mai căutat terorist din lume: „Vorbea doar ca să dea ordine” /VIDEO

Fosta soție a liderului ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, a vorbit despre viața ei alături de cel mai căutat terorist din lume. Saja al-Dulaimi l-a descris ca pe un om normal, care își iubea copiii, însă vorbea doar ca să dea ordine.

Saja al-Dulaimi a povestit cum l-a cunoscut și cum s-a căsătorit cu Al-Baghdadi. Inițial, ea a crezut că acesta este un asistent universitar, însă ani mai târziu a descoperit că cel cu care își împărțea viața este nimeni altul decât “cel mai periculos bărbat din lume”, relatează Daily Mail.

Fosta soție a liderului ISIS, în vârstă de 28 de ani, susține că acesta avea o personalitate misterioasă și că nu îndrăznea să discute cu el.

“Nu l-am iubit. (…) A fost o persoană enigmatică. Nu puteai să discuți cu el sau să ai o conversație normală… Doar punea întrebări și mă punea să-i aduc lucruri. Dădea ordine, nimic mai mult”, a povestit  Saja al-Dulaimi, ziarului suedez Expressen.

Ea a povestit și că bărbatul dispărea cu zilele, însă nu s-a gândit nicio clipă că acesta este implicat într-o grupare care luptă împotriva regimului din Damasc.

“Era un om de familie normal. (…) Cum a putut să devină șeful celei mai periculoase organizații teroriste din lume este un mister”, a mai declarat fosta soție a liderului ISIS, care a locuit cu acesta timp de trei luni, în 2008.

Femeia, care are acum 28 de ani, a povestit că a ajuns soția lui Abu Bakr al-Baghdadi la insistențele familiei ei, care a decis că este mai bine să se căsătorească din nou după ce a rămas văduvă. Avea doi copii din căsătoria anterioară, alături de care s-a mutat în locuința lui al-Baghdadi. Acolo locuiau deja prima soție a teroristului și copii lor.

sotie lider ISIS

Femeia a povestit că al-Baghdadi era un model pentru copiii ei. Cu toate acestea, ea a fugit din locuința acestuia după doar câteva luni de la căsătorie, în timp ce era însărcinată cu fiica liderului ISIS. Susține că ultima dată când a vorbit cu al-Baghdadi a fost în 2009, când acesta a rugat-o să se întoarcă acasă, iar ea a refuzat.

Primăria Sector 5 cumpără materiale sanitare și dezinfectanți la suprapreț de la o firmă de publicitate cu zero angajați
Recomandări
Primăria Sector 5 cumpără materiale sanitare și dezinfectanți la suprapreț de la o firmă de publicitate cu zero angajați
 

Fosta soție a liderului ISIS a aflat că acesta a devenit cel mai căutat terorist abia în decembrie 2014. Atunci, ea a fost arestată în Liban, după ce a încercat să treacă ilegal granița, alături de noul ei soț. A fost însă eliberată un an mai târziu, în urma unui schimb de prizonieri. Îmbrăcată cu burqa, femeia a vorbit cu jurnaliștii suedezi dintr-o locație secretă aflată la granița dintre Liban și Siria, la patru luni după ce a fost eliberată din închisoare. Ea a povestit că vrea să se mute în Occident, unde ar putea să trăiască în libertate. Totodată, ea susține că nu ar trebui să fie condamnată pentru acțiunile fostului ei soț:

“Puteam să trăiesc ca o prințesă. Nu vreau bani. Vreau să fiu liberă”, a mai spus Al-Dulaimi.

 

Close
Închide
  Close