MENIU CAUTĂ

Fostul deputat Mihail Boldea a fost condamnat la șapte ani de închisoare. Care sunt faptele reținute de judecători

Distribuie

Fostul deputat Mihail Boldea a fost condamnat la șapte ani de închisoare, într-un dosar în care a fost judecat pentru spălare de bani și înșelăciune. Magistrații Curţii de Apel Iaşi au dispus confiscarea de la fostul deputat de Galați a sumei de 10.000 de euro, care a făcut obiectul infracțiunilor. Decizia nu este însă definitivă și poate fi contestată la Instanța Supremă.

Fostul deputat PDL Mihail Boldea a fost condamnat la șapte ani de închisoare, în primă instanță.

Instanţa condamnă pe inculpatul Boldea Mihail, fără antecedente penale, la pedeapsa rezultantă de şapte ani de închisoare, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, favorizarea infractorului şi spălare de bani (…). Dispune confiscarea de la inculpatul Boldea Mihail a 10.000 de euro, reprezentând suma primită de la inculpatul Lazăr Ştefan pentru activitatea infracţională desfăşurată”, se arată în minuta judecătorilor Curţii de Apel Iaşi.

Magistrații ieșeni l-au achitat însă pentru alte acuzații, pe motiv că faptele nu sunt prevăzute de legea penală sau au dispus încetarea procesului penal, deoarece a intervenit prescripţia răspunderii penale.


Editorial de Claudiu Săftoiu. Înjurătura obscenă – o non-soluție politică


 

Citește mai multe despre Mihail Boldea pe Libertatea.

Comentarii