MENIU CAUTĂ
20 Aug. 2018 16:18 , de Theodor Istrate

FOTO/ Cum vor scăpa bolnavii din Vaslui de naveta de 4 kilometri dintre Spitalul Județean și Policlinică

Distribuie

Bolnavii din jumătatea de nord a județului Vaslui vor scăpa de naveta de patru kilometri dintre Spitalul Județean de Urgență și Ambulatoriul de specialitate, după ce vor putea fi consultați în noua policlinică a cărei construcție a început chiar în curtea unității spitalicești. Valoarea investiției este de cinci milioane de euro, iar finanțarea este asigurată, în proporție de 95%, de Compania Națională de Investiții (CNI), diferența fiind plătită de Consiliul Județean.

Spitalul Județean de Urgență Vaslui va avea o policlinică nouă, situată în curtea unității, ceea ce va scăpa pe pacienții și bolnavii trimiși la consultație de către medici de coșmarul acelei distanțe de patru kilometri pe care trebuie să o parcurgă până în dealul Copoului, unde se află acum ambulatoriul de specialitate. Aprobată încă de anul trecut de către CNI, investiția a demarat în forță, deocamdată cu realizarea acelei gropi uriașe în care va fi fundația și demisolul clădirii.

Deși are termen de realizare 36 de luni, firma câștigătoare a licitației și-a asumat terminarea lucrărilor în doar un an și jumătate.

„Noi sperăm, așa cum scrie și pe pancarta de identificare, să terminăm lucrările până la sfârșitul anului viitor. Am întârziat un pic începerea lucrărilor, însă nu a depins de noi. Și asta pentru că trebuiau mutate utilitățile din zona unde se va ridica noua construcție, iar firmele care trebuiau să facă acest lucru au motivat cu vremea capricioasă din această vară”, ne-au precizat reprezentanții firmei de construcții.

Valoarea noului ambulatoriu de specialitate se ridică la cinci milioane de euro, Consiliului Județean Vaslui având o cotă de cofinanțare de 5%.

Pe lângă actualele cabinete de consultații care vor fi mutate din policlinică în viitoarea clădire, ce va fi amplasată în fața SJU Vaslui, vor funcționa Serviciul de Medicină Legală, Serviciul de Toxicologie, Serviciul de Fizioterapie și Kinetoterapie.

De asemenea, tot în același imobil se vor muta birourile directorilor, precum și serviciul administrativ, Oficiul Juridic, Compartimentul de Resurse Umane și Serviciul Tehnic.

Citește și:

Carmen Dan și-a cerut scuze la nouă zile de la violențele din Piața Victoriei. 5 jandarmi violenți, identificați

Citește mai multe despre bolnavi și Vaslui pe Libertatea.

Comentarii