Mergi direct la conținut »
CORESPONDENȚĂ DIN SPANIA | Echipajul Bricului Mircea a votat la primele ore ale dimineții în Almeria
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > CORESPONDENȚĂ DIN SPANIA | Echipajul Bricului Mircea a votat la primele ore ale dimineții în Almeria

CORESPONDENȚĂ DIN SPANIA | Echipajul Bricului Mircea a votat la primele ore ale dimineții în Almeria

Primele 50 de persoane din echipajul de pe Bricul Mircea au venit să voteze la Consulatul României la Almeria, Spania, încă de la prima oră, transmite pe Facebook jurnalista Elena Stancu, publicând și o fotografie cu marinarii care așteptau la coadă pentru a vota. 

Nava Școală Mircea, pe care toți marinarii militari ai României și-au făcut ucenicia, împlinește anul acesta 80 de ani de când a fost lansată la apă. Pe 5 mai, bricul a plecat în marșul de instrucție anual de trei luni și va ajunge și în portul Hamburg din Germania, unde a fost lansată la apă. De aici va pleca spre casă, refăcând primul voiaj.

În acest marș va traversa  Marea Neagră, Marea Marmara, Marea Egee, Marea Mediterană, Oceanul Atlantic și Marea Nordului, cu escale în porturile Siracusa (Italia), Barcelona (Spania), Almeria (Spania), Cadiz (Spania), Brest (Franța), Rouen (Franța), Haga (Olanda), Hamburg (Germania), Southampton (Marea Britanie), Lisabona (Portugalia), Valleta (Malta) și Istanbul (Turcia).

Elena Stancu și Cosmin Bumbuț (teleleu.eu) vor documenta pentru Libertatea alegerile pentru Parlamentul European și referendum în provincia Almería din Spania, unde trăiesc 25.545 de români.

Elena Stancu și Cosmin Bumbuț

Elena Stancu și Cosmin Bumbuț

Ei vor acoperi cele două secții de votare din provincie: una la Consulatul României din Almería (oraș în care trăiesc 2.197 de români) și una din Roquetas de Mar (oraș în care trăiesc 7.401 de români). O mare parte dintre românii din provincia Almería lucrează în cele 26.000 de hectare de sere din zonă, cea mai mare concentrație de sere din lume, acolo unde se produce mai mult de jumătate din nevoia Europei de legume și fructe.

Fotografie principală: Facebook / Elena Stancu

Close
Închide
  Close