MENIU CAUTĂ

FOTO/ Intervenție dificilă pentru salvarea unei femei cardiace dintr-o zonă de munte izolată a județului Suceava. Acțiunea a durat peste cinci ore

Distribuie

Pompierii militari suceveni au fost solicitați, în noaptea de joi spre vineri, să preia și să transporte la spital o femeie cu afecțiuni cardiace, în vârstă de 49 de ani. La intervenție au fost necesare, pe lângă ambulanța SMURD, o autoșenilată și un TAF.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, slt. Alin Găleată, solicitarea pentru salvarea femeii din satul Cunuschi, comuna Brodina, a fost făcută joi seară, în jurul orei 19:00.

Găleată a precizat că, în condițiile în care zona în care se află satul Cununschi este una de munte, izolată și greu accesibilă circulației rutiere mai ales iarna, odată cu ambulanța SMURD, Detașamentul de Pompieri Rădăuți a trimis la fața locului și un echipaj cu autoșenilata Argo 8×8.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Brodina, a venit în sprijinul pompierilor militari cu un utilaj de transport auto forestier.

Potrivit reprezentantului ISU, după ce au fost parcurși cei aproximativ 60 de kilometri dintre Rădăuți și satul Cununschi, ambulanța SMURD a rămas în așteptare, iar echipajul vehiculului 8×8, împreună cu TAF-ul, a continuat drumul de cinci kilometri până la locuința femeii, unde paramedicii au monitorizat femeia, după care au transportat-o cu autoșenilata, în siguranță, până la locul unde aștepta ambulanța SMURD.

Ulterior, bolnava a fost transportată la Centrul de Primire Urgențe Rădăuți, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate, a spus Găleată.

El a menționat că misiunea salvatorilor s-a încheiat după mai bine de cinci ore, la ora 0:26.

Citește și: Prin țevile ruginite ale RADET se scurg 200.000 € zilnic! Avem documentul care arată colapsul Regiei de distribuție a agentului termic

Citește mai multe despre Suceava pe Libertatea.

Comentarii