Mergi direct la conținut »
FOTO | Temperaturile ridicate i-au scos pe bucureșteni din case. Parcul Herăstrău, plin ca într-o zi de primăvară! Galerie foto
7imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > FOTO | Temperaturile ridicate i-au scos pe bucureșteni din case. Parcul Herăstrău, plin ca într-o zi de primăvară!

FOTO | Temperaturile ridicate i-au scos pe bucureșteni din case. Parcul Herăstrău, plin ca într-o zi de primăvară!

Temperaturile neobinșuit de mari pentru această perioadă i-au scos pe bucureșteni din case. Un val de aer cald, saharian, traversează România și se anunță temperaturi primăvăratice, chiar și de 17 grade.

Aleile Parcului Herăstrău s-au umplut azi de oameni dornici să vadă și să simtă primele raze calde de soare ale anului. Oameni de toate vârstele au luat cu asalt aleile parcului din nordul Capitalei, bucurându-se de vremea foarte caldă.

Aerul cald aduce cu el și praf saharian, dar meteorologii susțin că este greu ca acesta să ajungă pe sol, deoarece nu se anunță precipitații.

Praful saharian nu se va depune pe sol

Odată cu aerul cald, din Africa vor fi aduse și particule de praf saharian. Meteorologii susțin că acest fenomen nu va avea consecințe asupra țării noastre.

„Aşa se întâmplă pentru că circulaţia aerului este din nordul Africii. Din fericire pentru ţara noastră, aceste particule nu vor fi aduse la nivelul solului pentru că nu prea aşteptăm precipitaţii, poate doar în extremitatea de vest şi sud-vest a teritoriului în noaptea de duminică spre luni să avem nişte ploi, care ar putea aduce la nivelul solului şi acest praf saharian, dar nu în cantităţi mari.

Acest lucru se va petrece în ţările învecinate cu Marea Mediterană”, a precizat meteorologul ANM. 


Cum era să vină Pele în România! Libertatea a dezamorsat o știre falsă de pe Facebook!

Close
Închide
  Close