Mergi direct la conținut »
Decizie istorică în România. Fotografiile persoanelor publice nu mai pot fi publicate fără acordul acestora
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Decizie istorică în România. Fotografiile persoanelor publice nu mai pot fi publicate fără acordul acestora

Decizie istorică în România. Fotografiile persoanelor publice nu mai pot fi publicate fără acordul acestora

Fotografiile persoanelor publice nu mai pot fi publicate fără acordul acestora. Curtea de Apel București i-a dat câștig de cauză judecătorului Cristi Dănileț, care a acționat în instanță o publicație, pentru publicarea unei fotografii fără acordul său.

Cristi Dănileț a dat în judecată judecată societatea comercială care editează ziarul RING și pe Bogdan Cotigă, după ce în publicație au apărut mai multe fotografii în care judecătorul apărea mergând pe stradă alături de o femeie, a cărei față a fost blurată, scrie evz.ro.

Dănileț a explicat pe blogul personal faptul că persoana din fotografie este fiica sa, iar imaginile au fost publicate fără acordul său. „Eu eram cu fiica mea pe stradă, sunt persoană  publică, dar nu puneam în pericol pe nimeni. Dacă o duceam cu mașina de serviciu, dacă o loveam..atunci era un interes public”, a mai spus Dănileț.

Tribunalul Bucureşti a respins pe 10 aprilie 2015 ca neîntemeiată excepţia lipsei calităţii procesual pasive a lui Bogdan Cotigă şi a constatat caracterul ilicit al publicării şi difuzării de fotografii privind viaţa privată de familie a reclamantului în format scris şi pe internet în cadrul reportajului «Pe cine duce Danileţ, seara, în vizită la C.S.M.» în ziarul Ring din data de 06.09.2012, respectiv pe site-ul www.ziarulring.ro. Tribunalul a obligat S.C. Ring Media Group S.R.L. să publice hotărârea, după rămânerea definitivă a acesteia, în ziarul Ring şi pe site-ul www.ziarulring.ro.

CAB a admis apelul şi a schimbat, pe 27 iunie 2016, în parte sentinţa apelată în sensul că obligă pe pârâţi în solidar la plata sumei de 1000 euro în echivalent în lei la data plăţii cu titlu de daune morale, păstrând celelalte dispoziţii ale sentinţei Tribunalului Bucureşti.

Close
Închide
  Close