Fratele lui George Floyd a făcut apel la manifestanţi, duminică, după un weekend de violenţe şi distrugeri în multe oraşe mari din SUA, să îşi transmită mesajele şi să acţioneze paşnic.

Floyd a murit în urmă cu o săptămână, iar înregistrarea video cu arestarea care a dus şi la moartea lui a făcut înconjurul lumii. Demonstraţiile au dus la distrugeri de localuri şi magazine şi la jafuri. Multe grupuri paşnice au semnalat că au existat facţiuni recalcitrante.

Într-un interviu acordat ABC, Terrence Floyd a spus că înţelege că oamenii sunt furioşi, dar este îngrijorat că amintirea lui George Floyd va fi umbrită de distrugerile rezultate.

“Uneori mă înfurii, vreau să sparg câteva capete, de asemenea. Vreau să… o iau razna. Dar sunt aici. Fratele meu nu avea legătură cu asta. Fratele meu era pacifist. Îi veţi auzi pe mulţi spunând că era un uriaş blând”.

“Nu vă distrugeţi oraşul, toate astea nu sunt necesare, pentru că dacă familia lui nu o face, de ce o faceţi voi? Dacă familia lui încearcă să facă faţă şi să gândească pozitiv şi să aleagă o altă rută pentru a căuta dreptarea, atunci de ce sunteţi acolo sfâşiind comunitatea? (…) Aşadar, relaxaţi-vă. Dreptatea va fi făcută”.

Terrence Floyd, fratele lui George Floyd

Luni, la “Good Morning America”, Terrence Floyd a spus: “Este OK să fii nervos, dar canalizaţi-vă furia să faceţi ceva pozitiv sau să faceţi o schimbare într-un alt fel, pentru că am mai fost pe calea asta. Furia, distrugerea oraşului nu este modul pe care şi l-ar fi dorit”.

George Floyd a fost ucis pe 25 mai. Patru poliţişti au fost concediaţi şi doar unul a fost pus sub acuzare – Derek Chauvin, care a îngenuncheat pe gâtul lui Floyd timp de aproximativ 9 minute, este acuzat de crimă de gradul trei şi ucidere din culpă de gradul doi.

Tim Walz, guvernatorul statului Minnesota, a recunoscut duminică, la o conferinţă de presă, că vede moartea lui Floyd ca pe o crimă şi că ar vrea să îi vadă şi pe ceilalţi trei poliţişti acuzaţi.

Citeşte şi:

VIDEO | Cele 8 minute și 46 de secunde care au declanșat revolta în SUA: Cum a fost ucis George Floyd în custodia poliției din Minneapolis

Universitatea Minnesota a limitat colaborarea cu poliția din Minneapolis după uciderea lui George Floyd, la solicitarea studenților: „Nu mai putem avea încredere în polițiști”

Michelle Obama, după moartea lui George Floyd: ”Toți trebuie să punem umărul să eradicăm rasismul”

Fiica lui Ionel Ganea, acuzații brutale: „A fost violent cu familia, nu știu cum a rezistat mama atât!” » Unde ar fi surprins-o pe amanta fostului internațional
PARTENERI - GSP.RO
Fiica lui Ionel Ganea, acuzații brutale: „A fost violent cu familia, nu știu cum a rezistat mama atât!” » Unde ar fi surprins-o pe amanta fostului internațional
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
HOROSCOP
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
RECOMANDĂRI