Mergi direct la conținut »
Frații Winklevoss sunt primii miliardari în Bitcoin ai lumii. Moneda virtuală se apropie de 15.000 de dolari pe unitate
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Frații Winklevoss sunt primii miliardari în Bitcoin ai lumii. Moneda virtuală se apropie de 15.000 de dolari pe unitate

Frații Winklevoss sunt primii miliardari în Bitcoin ai lumii. Moneda virtuală se apropie de 15.000 de dolari pe unitate

Frații Tyler și Cameron Winklevoss sunt primii miliardari în Bitcoin ai lumii. Cei doi, cunoscuți pentru faptul că l-au dat în judecată pe Mark Zuckerberg, directorul Facebook, pe motiv că a furat ideea rețelei sociale de la ei atunci când studiau împreună la Harvard, au primit o compensație de 65 de milioane de dolari în acțiuni Facebook.

De Daniel Ionașcu,

Ei bine, la acel moment, cei doi au investit în 2013 o sumă 11 milioane de dolari într-o tehnologie puțin puțin cunoscută la acel moment, numită Bitcoin. În acel moment, un Bitcoin valora 120 de dolari bucata, potrivit The Telegraph.

Acum, valoarea pachetului a trecut de un miliard de dolari, după ce Bitcoin s-a apreciat puternic în ultimele luni.

Astăzi, moneda digitală se tranzacționează la 14.860 de dolari pe unitate pe bursa de profil Coinbase, în creștere cu peste 7.600 de dolari față de luna trecută.

Procesul cu Zuckerberg

Cei doi frați au o poveste interesantă: în anul 2000 aceștia începeau studiile la Harvard, unde l-au cunoscut pe Zuckerberg.

Atunci frații Winklevoss l-au plătit să realizeze un site de socializare. Zuckerberg însă nu l-a mai produs. În loc să le realizeze rețeaua acestora, Zuckerberg a realizat un produs care concura ce aveau ei de gând. Acesta se numea Facebook și Zuckerberg l-a înființat alături de alți patru cofondatori, respectiv Eduardo Saverin, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz și Chris Hughes.

În 2008, frații Winklevoss l-au dat în judecată pe Zuckerberg și au primit drept despăgubiri 1,2 milioane de acțiuni. La momentul listării pe bursă a Facebook, pachetul valora 300 de milioane de dolari, potrivit The Guardian.

Frații Winklevoss sunt și sportivi de performanță: aceștia au participat la olimpiada de la Beijing din 2008, unde au concurat la canotaj.

Zuckerberg, avere de 71 de miliarde de dolari

Totuși, averea lor este departe de cea a lui Zuckerberg: acesta are acum o avere estimată la 71,1 miliarde de dolari de către revista americană Forbes.

Bitcoin e aproape de 15.000 de dolari pe unitate

Close
Închide
  Close