MENIU CAUTĂ
14 Sep. 2018 13:42 , de Valentina Postelnicu

Gabriela Firea îi cere Vioricăi Dăncilă șoseaua de centură a Capitalei, într-o scrisoare deschisă

Distribuie

Gabriela Firea cere Guvernului șoseaua de centură a Capitalei, într-o scrisoare deschisă.

”Fluidizarea traficului rutier în Capitală necesită măsuri clare administrative şi investiţionale! Modernizăm transportul public în comun, derulăm proiecte de infrastructură rutieră importante, însă implicarea autorităţilor centrale este esenţială! În acest sens am trimis o scrisoare Guvernului României în care solicităm transferarea şoselei de centură în administrarea Primăriei Capitalei, astfel încât să modernizăm această arteră care are un impact negativ în prezent asupra traficului rutier!”, a scris Gabriela Firea, într-un comunicat de presă.

Ea a declarat că toate măsurile luate de Primăria Capitalei pentru fluidizarea traficului nu rezolvă complet această problemă, mai ales dacă şoseaua de centură nu este modernizată, considerând că, în prezent, aceasta reprezintă ”un factor agravant al congestiei traficului rutier din Bucureşti”, afectând mobilitatea a peste trei milioane de cetăţeni ce locuiesc şi tranzitează regiunea Bucureşti-Ilfov.

”În prezent, varianta de deplasare radială de tranzit este preferată din cauza lipsei unei alternative ocolitoare, Bucureştiul fiind unul dintre puţinele oraşe care nu are o şosea de centură la parametri de cel puţin drum expres”, a mai spus Firea.

Potrivit acesteia, consecinţa a fost un trafic de coşmar, timp îndelungat pentru tranzitare, poluare masivă pentru bucureşteni, precum şi aglomerarea Bucureştiului, uneori fiind mai avantajos pentru cei aflaţi în tranzit să treacă prin oraş decât să aştepte la cozi interminabile pe centură.

”Chiar zilele acestea am trimis o scrisoare Guvernului României, în care am reiterat rugămintea de a aproba, cât mai curând posibil, transmiterea Drumului Naţional Centura Bucureşti în proprietatea şi administrarea municipiului Bucureşti, pentru finalizarea lucrărilor de modernizare, pentru că o reţea de drumuri bine întreţinută contribuie la îmbunătăţirea siguranţei rutiere, evitarea riscului de închidere a drumurilor pentru reparaţii capitale, reducerea impactului asupra mediului. Sper ca acest apel public să aibă ecou şi să putem interveni pe cât mai multe planuri pentru îmbunătăţirea traficului rutier în Capitală”, a mai declarat Firea.

Trecerea centurii la Primăria Capitală este și obiectul unui proiect al parlamentarilor PSD, blocat deocamdată la Camera Deputaților.

Parlamentarii acuză CNAIR de incompetență și precizează că, după 28 de ani, Centura de ocolire a Bucureștiului este în continuare ”un șantier”.

Dorința primatrului General al Capitalei, Gabriela Firea de a prelua Centura Capitalei este cunoscută încă din 2017, fiind una din nemulțumirile primarului legată de activitatea lui Sorin Grindeanu și a ministrului Transporturilor. Nici cu Mihai Tudose nu a rezolvat această problemă, iar acum, PSD s-a gândit să facă un proiect de lege pentru a trece Centura în administrația municipalității.

Comentarii