Edilul a precizat că există situații în care numeroși bucureșteni nu își pot înmatricula autoturismele în Capitală, după ce au preluat un contract de leasing de la o societate din alt județ, relatează Mediafax.

Pe 1 octombrie se finalizează dezbaterea publică legală şi voi veni în faţa Consiliului General, în şedinţa din octombrie, cu acest proiect îmbunătăţit, în care voi ţine cont de tot ceea ce mi-au transmis cetăţenii şi de tot ce dumneavoastră ne transmiteţi către cabinetul primarului general.

Gabriela Firea, primarul general al Bucureștiului

Gabriela Firea a precizat, în timpul ședinței Consiliului General că a ținut cont de observațiile făcute pe site-ul Primăriei cu privire la proiectul vinietei pentru București. Edilul a afirmat că sunt și câteva situații care trebuie să se regăsească în proiect sub forma unor excepții.

„Cele mai multe observaţii sunt legate de imposibilitatea, dacă rămâne proiectul aşa cum a fost prezentat, de a mai avea de la 1 ianuarie un autoturism înmatriculat într-un alt judeţ care se deplasează în Municipiul Bucureşti fără a plăti vinieta. Am ţinut cont de observaţiile care relevă faptul că sunt şi situaţii de înţeles, situaţii speciale, ce ar trebui să fie regăsite sub forma unor excepţii. De exemplu, cetăţenii care, deşi au domiciliul în Bucureşti, nu pot înmatricula maşina în Bucureşti, deoarece au preluat un leasing de la o societate înregistrată pe raza altui judeţ şi care garantează că la finalizarea leasingului îşi vor înmatricula autoturismul în Bucureşti”, a mai declarat Gabriela Firea, conform sursei citate.

Medic dintr-un mare spital bucureștean de urgență: ”Nu ni s-a făcut nici un instructaj pentru coronavirus!”
Recomandări

Medic dintr-un mare spital bucureștean de urgență: ”Nu ni s-a făcut nici un instructaj pentru coronavirus!”

 

Cine va trebui să plătească vinieta împotriva poluării în București

Proiectul de hotărâre privind introducerea de viniete în Capitală a intrat în dezbatere publică și, după 30 de zile, urmează să fie votat de consilieri.

Toate vehiculele care nu sunt înmatriculate în București sau în Ilfov vor intra în centrul Capitalei, de la 1 ianuarie 2020, doar după achitarea unei viniete, potrivit proiectului aflat în dezbatere.

Vinieta „Oxigen – B” pe zi în Capitală va costa 10 lei, pentru o lună 75 de lei, iar pentru un an 1.900. De această taxă vor fi scutiți cei care locuiesc în București și în județul Ilfov.

Pentru accesul în centrul oraşului a maşinilor Euro 3 va trebui achitată o vinietă electronică „Oxigen-C” de 75 de lei pe lună sau 900 lei pe an.

Mașinile sub Euro 3 nu mai au voie să circule prin centrul Bucureștiului.

Reprezentanții Primăriei Capitalei au precizat că la fiecare intrare din Municipiul Bucureşti vor fi montate camere, conectate la un sistem electronic. Sistemul va monitoriza întreg traficul din oraş şi va identifica numere de autoturisme care vor fi transmise către Poliţia Locală, amenzile fiind expediate prin poștă proprietarilor de autoturisme.

Citeşte şi:

Prima ședință de Guvern după ce ALDE a decis să se retragă din coaliție. Dăncilă: „Guvernarea nu e perfectă, e eficientă”

Iohannis, despre criza politică din România: „Soluții există și eu voi garanta că vor fi constituționale”

Guvernul mărește la 5.000 lei amenzile pentru cei care dau apeluri false la 112

Dezvăluire cutremurătoare a lui Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile. Cauza decesului
GSP.RO

Dezvăluire cutremurătoare a lui Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile. Cauza decesului

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută
HOROSCOP

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută