Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > GALERIE FOTO | A fost lansat stiloul "Regele Mihai I al României - Ediție Regală"! Toate detaliile și prețul obiectului de colecție

GALERIE FOTO | A fost lansat stiloul „Regele Mihai I al României – Ediție Regală”! Toate detaliile și prețul obiectului de colecție

Compania germană Pelikan a realizat un stilou purtând numele Regelui Mihai I al României. Proiectul a fost inițiat pe timpul vieții Regelui Mihai și a primit consimțământul suveranului.

De Andrei Crăițoiu,

Primul exemplar al seriei ar fi trebuit să fie oferit Regelui Mihai! Însă, în seara lansării, acum câteva zile, firma producătoare a oferit acest stilou Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, care a decis ca el să rămână drept “Stiloul Regelui” și să fie expus la Castelul Peleș.

Următoarele 4 stilouri au fost licitate, iar sumele strânse vor fi donate Asociației „Pentru Patrimoniul Regal Peleș”, care are ca scop principal protejarea, conservarea, restaurarea și punerea în valoare a patrimoniului cultural, istoric, artistic, tehnic, arhitectural și peisagistic de pe domeniul regal.

Stiloul Regele Mihai I al României are o ediție limitată la 300 de piese, toate lucrate de mână. Prețul de vânzare fără TVA este de 3.800 lei. În momentul publicării materialului mai erau disponibile 167 de stilouri din cele 295 scoase la vânzare.

„Ca o reverență adusă memoriei Regelui Mihai I, Pelikan a creat acest stilou, care să vorbească ȋntregii lumi despre măreţia, nobleţea şi valorile celui mai iubit monarh român. Stiloul se adresează celor care vor să fie reprezentaţi perfect de instrumentul de scris ales. Acelor pasionaţi care-şi regăsesc emoțiile, caracterul, şi convingerile în stiloul care le așterne pe hârtie cuvintele”, spun oficialii firmei germane.

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici
Recomandări

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici

Capacul este evidențiat de semnătura Regelui Mihai I, poartă decoraţiuni placate cu aur de 23.5 K, iar în partea lui superioară conține logo-ul firmei producătoare. Penița stiloului este creată din aur de 18 K, parţial placată cu rodiu şi inscripţionată manual cu motivele şi logo-ul firmei. Corpul stiloului este confecționat în totalitate dintr-o rășină de înaltă calitate, de culoare neagră, cu o dimensiune generoasă: 14,1 cm lungime, o circumferință de 13,5 mm, o greutate de 30 grame și o capacitate a pistonului de 1,35 ml.

Pe stilou apare și Coroana Întregirii. Etalată pe corpul acestuia, este realizată din alamă placată cu aur de 23.5 k, finisată în două nuanțe. Inelul superior este gravat cu dictonul Casei Regale a României: „Nihil Sine Deo”, dicton respectat cu ardoare de către Rege. Stiloul este prevăzut cu un piston cu mecanism diferențial și de asemenea, este prevăzut cu o fereastră dispusă pe toată circumferința sa, poziționată deasupra gripului, cu scopul de verificare a nivelului de cerneală.

Close
Închide
  Close