Mergi direct la conținut »
Inspirat de cei doi români din Insulele Canare, un bărbat din Argeș, cu afacerea oprită, a comandat ieri o imprimantă 3D pe care a dat 1.200 de euro ca să facă viziere ce le va dona
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Inspirat de cei doi români din Insulele Canare, un bărbat din Argeș, cu afacerea oprită, a comandat ieri o imprimantă 3D pe care a dat 1.200 de euro ca să facă viziere ce le va dona

Mihai Vătafu a citit în Libertatea povestea celor doi români din Insulele Canare care au început să facă viziere pentru medici, după ce și-au văzut mica afacere închisă. Deși El a luat legătura cu cei doi și așa a aflat de unde poate să-și cumpere o imprimantă 3D, pentru a face cel puțin 15-20 de mărși pe zi, care vor fi donate medicilor și polițiștilor.

De Denisa Dudescu,

Mihai Vătafu are 43 de ani și este din comuna Moșoaia, județul Argeș. Este antrenor de arte marțiale de 24 de ani și deține și o agenție de turism, care a fost puternic lovită de pandemia de coronavirus. Soția lui este biolog la un spital din Argeș și împreună au doi copii.

Antrenor de arte marțiale-ajutor pentru medici și polițiști

De la începutul pandemiei, Mihai s-a oferit voluntar să ajute oamenii care au nevoie de sprijin, iar acum vrea să-i ajute pe medici și polițiști. A fost inspirat de povestea a doi români, despre care Libertatea a scris ieri.

Mihai Vătafu, antrenor de arte marțiale | sursa foto Facebook

”Am sunat-o pe doamna din Spania și mi-a dat un link din Cehia. Am făcut comanda. Utilajul este unul singur și am materie primă pentru 500 de viziere, pe care vreau să le dau medicilor și polițiștilor care sunt în stradă.”

Imprimata realizează maxim 15 măști pe zi

Imprimanta, materia primă și costurile de transport nu au depășit suma de 1.200 de euro, iar pachetul va ajunge în maxim o săptămână la Moșoaia.

”Este destul de micuță față de ce îmi imaginam eu. Doamna din Spania o să-mi facă instructajul, după care încep producția. Voi face în medie 10-15 măști pe zi.”

Atelierul din sufragerie

Mihai a spus că se va ocupa personal de confecționarea măștilor.

Voi face măștile în sufragerie, acasă. Preotul s-a oferit să-mi ofere un spațiu, însă prefer să am cât mai puțin contact cu alți oameni, să am deplasări cât mai puține și să mă ocup personal. Poate exagerez, dar mă ghidez după principiul paza bună trece primejdia rea.

Mihai Vătafu:

După ce vor fi realizate, vizierele vor fi dezinfectate.

Când sunt gata le dezinfectez, le ambalez cum trebuie și le voi duce personal în spitale și la sediul poliției, unde vor fi dezinfectate încă o dată.

Mihai Vătafu:

După acest proces minuțuos, măștile vor fi donate celor care au cea mai mare nevoie în această perioadă.

Close
Închide
  Close