Mergi direct la conținut »
Gest cum rar vezi! Un bărbat a făcut un ocol de peste 600 de kilometri pentru a ajuta o necunoscută să ajungă la mama ei care era pe moarte!
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Gest cum rar vezi! Un bărbat a făcut un ocol de peste 600 de kilometri pentru a ajuta o necunoscută să ajungă la mama ei care era pe moarte!

Gest cum rar vezi! Un bărbat a făcut un ocol de peste 600 de kilometri pentru a ajuta o necunoscută să ajungă la mama ei care era pe moarte!

Un șofer britanic a condus 644 de kilometri, pentru a ajuta un cuplu străin să își viziteze o rudă aflată pe moarte. Gestul său a venit după ce mașina în care se aflau cei doi a fost implicată într-un accident, pe autostrada dintre Edinburgh și Cambridge.

De Dragoș Tănase,

Cei doi soți, Ron Gillies, în vârstă de 77 de ani, și Sharleen Gillies (58 de ani), se deplasau către Cambridge, pentru a-și lua rămas bun de la mama femeii, înainte să moară, relatează BBC.

Doar că, pe Autostrada 19 (A19), în orașul Stockton-on-Tees, aceștia au suferit un accident rutier ușor, însă fără posibilitatea de a se deplasa mai departe cu mașina lor.

Dean Moore, un șofer aflat în trafic în acel moment, i-a văzut pe marginea drumului și a auzit povestea doamnei Gillies care se temea că nu va mai prinde ultimele ore din viața mamei sale, care era bolnavă.

În acel moment, bărbatul (40 de ani) nu a stat pe gânduri și i-a dus pe cei doi la destinație, 322 de kilometri – dus și 322 de kilometri – întors, refuzând orice ofertă de plată.

„Erau într-un fel de stare de șoc, la telefon cu compania de asigurări, care nu părea să ia în considerare circumstanțele lor speciale. Așa că am spus… mașina este doar un pic de metal, cel mai important lucru este să vă vedeți mama. Drumul a durat patru ore, am ajuns acolo înainte de miezul nopții (duminică spre luni – n.r.). Am făcut ceea ce ar fi făcut oricine altcineva”, a spus el, cu modestie.

Femeia a murit a doua zi după această întâmplare, astfel că fiica sa a ajuns la timp pentru a-și lua rămas bun de la mama sa.

„S-a întâmplat duminică și ea a murit a doua zi, luni. Dacă nu ar fi fost Dean, exista posibilitatea să nu ajungem la timp. Nu pot să spun în cuvinte ce a făcut acel băiat pentru noi”, a declarat Ron Gillies, pentru Gazettelive.co.uk.

Domnul Gillies l-a sunat după aceea să-i mulțumească, dar Moore a spus că tocmai a făcut ceea ce oricine altcineva ar fi făcut.

„Oamenii primesc recompense pentru diverse lucruri, când își fac doar jobul, în timp ce acest băiat nu ne cunoștea, nu era jobul lui să ne ajute”, a afirmat domnul Gillies.

În schimb, eroul celor doi soți a spus că nu merită atâta atenție pentru un gest simplu și normal, așa cum susține el.

„Evident, am lăsat o bună impresie și mă bucur pentru asta”, a mai spus Dean Moore.

Ron and Sharleen Gillies (FOTO: Arhiva Personală)

Ron and Sharleen Gillies (FOTO: Arhiva Personală)

FOTO principal: BBC


Citește și… Articolul despre metrul de autostradă construit în Moldova, cel mai citit pe BBC! Reacția lui Ștefan Mandachi, inițiatorul protestului #șîeu


 

Close
Închide
  Close