Procurorul șef-adjunct al DIICOT, Giorgiana Hosu, a declarat însă, pentru Libertatea, că dosarul Caracal va fi trimis săptămâna viitoare în instanță.

În prezent, se redacteaza rechizitoriul în dosarul Caracal. Dosarul va fi finalizat în săptămâna 6-10 ianuarie.

Giorgiana Hosu, Procurorul șef-adjunct al DIICOT:

Purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, a precizat, pentru Libertatea că, atunci când dosarul va fi trimis în judecată procurorii vor cere și menținerea arestării preventive a lui Gheorghe Dincă pe timpul procesului.

Gheorghe Dincă a fost arestat preventiv pe 27 iulie în urma dispariției Alexandrei Măceșanu în vârstă de 15 ani sub suspiciunea de trafic de minori și viol . Ulterior, Dincă e suspectat și de dispariția Luizei Melencu, 18 ani.

Mandatul de arestare preventivă i-a fost prelungit de mai multe ori, dar potrivit articolului 23 alin. (5) din Constituție și a articolului 246 , alin (4) din Codul de Procedură Penală, „Durata totală a arestării preventive a inculpatului în cursul urmăririi penale nu poate depăși un termen rezonabil și nu poate fi mai mare de 180 de zile”.

Peste 3 săptămâni îi expiră mandatul

Pe 27 noiembrie 2019, Dincă a recunoscut în fața procurorilor DIICOT cum că el împreună cu un vecin al său, Ștefan Risipițeanu, au violat-o pe Luiza Melencu. Risipițeanu a fost arestat preventiv pe 28 noiembrie 2019.

În aceeași zi, Procurorul-șef adjunct al DIICOT, Giorgiana Hosu, a declarat că dosarul Caracal va fi finalizat și trimis în judecată până la sfârșitul anului.

Citeşte şi:

Detalii din declarațiile lui Gheorghe Dincă. Criminalul din Caracal susține că le-a ucis pe Luiza și Alexandra în urma unor crize de furie

Profilerul Dorin Dumitran care l-a făcut pe Dincă să cedeze: „Nea George a fost ca două plăci metalice ruginite aflate pe fundul Mării Negre”

Fiul lui Gheorghe Dincă e urmărit penal după ce a bătut doi jurnaliști. Daniel Dincă, plasat sub control judiciar

„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
HOROSCOP
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut