De Andrei Crăițoiu,

Subiectul Eurovision produce, ca în fiecare an, ecouri. După dezvăluirile în exclusivitate publicate de Libertatea, deputatul Gigel Știrbu, membru PNL, președintele Comisiei pentru Cultură din Parlamentul României, a comentat cifrele alocate pentru ediția din acest an a Eurovision.

”TVR-ul a ajuns că fie un sifon al banului public”

„De-alungul timpului eu am atras atenție despre problemele existente în TVR! Este o risipă incredibilă în Televiziunea Română. Iar totul pleacă din fruntea postului public de la președintele-director general și Consiliul Director. TVR-ul a ajuns că fie un sifon al banului public! Opriți acest jaf din TVR! E o târla fără stăpân, nu se poate așa ceva. Am văzut cifrele publicate de dumneavoastră și trebuie să tragem de fiecare dată un semnal de alarmă când observăm sume exorbitante”, spune Știrbu.

Acesta a făcut și un anunț. „După ce se va termina acest Eurovision, voi sesiza Curtea de Conturi! Așa cum am făcut-o și după Cerbul de Aur! Sunt cheltuieli exorbitante. La Cerbul de Aur, Curtea de Conturi a depistat că s-au cheltuit sume de bani fără aprobarea Comitetului Director. Atunci, TVR a colaborat cu niște firme, care cu siguranță au pe cineva în spate. Este incredibil să lucrezi cu aceeași firmă pentru închirierea unei macarele TV. Păi, cu toți banii ăia dați își cumărau zece macarale! Curtea de Conturi găsește de fiecare dată nereguli și sunt sigur că asta se va întâmpla și acum”, a mai declarat pentru Libertatea, deputatul PNL.

Prezentatoare TV și fostă angajată a unui politician PNL, arestată în SUA!
Recomandări

Prezentatoare TV și fostă angajată a unui politician PNL, arestată în SUA!

 
Gigel Știrbu / Hepta

Contract între Global Records și TVR, neaprobate în Comitetul Director !

În ultimul raport al Curții de Conturi, cel de pe 2018, s-au depistat nereguli în contractile dintre TVR și Global Record, exact casa de discuri pe care TVR a ales-o direct pentru alegerea vocii României pentru Eurovision.

„Au fost încheiate contracte de drepturi de autor/proprietate intelectuală pentru artiștii reprezentați de agenția Global Records, pentru recitaluri la Cerbul de Aur 2018, contracte ce includ costuri (transport, cazare, mese) neaprobate în Comitetul Director. Așa au fost făcute plăți din alocații bugetare în sumă de 11.365 de lei, fără documente justificative!”, se arată într-un document emis de Curtea de Conturi pe 16 septembrie 2019.

Documentul emis de Curtea de Conturi pe 16 septembrie 2019

Pe lângă această sumă Global Record a primit de la TVR pe trei contracte reprezentând „renumerația aferentă cesionării exclusive a drepturilor, transportul, cazarea și mesele”, în valoare de 48.000 de euro și alți 9.550 de lei.

Cum s-a ales Global? S-a făcut o evaluare în cadrul Comitetului Director. Trebuia să facem aceste apeluri? (n.r. către alte case). Sunt niște scrisori de intenție, niște lucruri trimise. Ce vă deranjează, de fapt? Nu înțeleg care este întrebarea dumneavoastră? Vă deranjează că s-a ales Global Records?

Liana Stanciu, șefa delegației Eurovision


Ce faceau in castel Ilie Năstase si Albert de Monaco. Prințul mereu ii spunea: «Dacă află tata, ne omoară pe amândoi!»
GSP.RO

Ce faceau in castel Ilie Năstase si Albert de Monaco. Prințul mereu ii spunea: «Dacă află tata, ne omoară pe amândoi!»

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală
HOROSCOP

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală