MENIU CAUTĂ
18 Mai. 2018 08:36

Gina Haspel a fost confirmată în funcția de director al CIA

Distribuie

Gina Haspel a primit, joi, vot favorabil din partea Senatului Statelor Unite pentru a ocupa funcția de director al Agenției Centrale de Informații (CIA). Ea a devenit, astfel, prima femeie din istorie care va ocupa această funcție.

Haspel a primit vot favorabil din partea a 54 de senatori, în timp ce 45 s-au opus numirii ei în funcția de director al CIA, transmite Mediafax.

În trecut, ea a fost director-adjunct al serviciului de informații și a primit numeroase critici în cadrul audierilor din congresul american deoarece ar fi condus pentru scurt timp, în 2002, un centru special al agenției în Thailanda, unde deținuții ar fi fost supuși unor tehnici dure de interogare asimilate torturii.

Totodată, Haspel a mai fost suspectată c a ordonat distrugerea înregistrărilor video ale audierilor în care era folosită tehnica simulării înecului, situație care a blocat ancheta Departamentului american al Justiției.


CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV / Legătura neștiută dintre Cristian Țopescu și Mihai Constantinescu. Au făcut echipă la clubul de hipism Steaua și au câștigat multe curse


FOTO: EPA

Loading...
Comentarii