Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Grădina cu ciudăţenii! Colecționează plante carnivore | GALERIE FOTO

Grădina cu ciudăţenii! Colecționează plante carnivore | GALERIE FOTO

Adrian Danciu, un bărbat din Satu Mare, are o colecție unică în România, de plante carnviore, pe care le adună cu pasiune.

La câţiva kilometri de municipiul Carei, în localitatea Pişcolt din judeţul Satu Mare, Adi Danciu, un tânăr pasionat de flori, şi-a umplut grădina cu plante carnivore. Colecţia unică de plante carnviore din Satu Mare numără specii precum: Dionaea muscipula, Drosera, Nepenthes şi Sarracenia.

“Întotdeauna mi-au plăcut florile. Ştiu că sună ciudat. Dar cele care mi-au plăcut cel mai mult au fost cele carnivore. Primele exemplare le-am primit cadou chiar de la iubita mea. Aşa am început colecţia,” a declarat Adrian Danciu pentru Vocea Transilvaniei.

De doi ani, de când a început să colecționeze astfel de plante, bărbatul a reușit să strângă câteva sute de astfel de plante, reprezentând opt specii şi douăzeci de subspecii, alături de peste 20 de hibrizi care şi-au găsit loc în grădina sa de ciudăţenii.

Spre deosebire de alte pasiuni, care ajung să fie consumatoare serioase de resurse, creşterea plantelor carnivore nu consumă nici foarte mult timp şi nici foarte mulţi bani, cea mai mare investiţie fiind achiziţia plantelor. Preţul începe de la câţiva euro și poate ajunge şi la câteva zeci, în funcţie de specie şi raritate.

“Preţul variază şi începe de la 15-20 de euro. Se vând şi pe site-uri precum Olx pentru 100 de lei pentru un exemplar. Majoritatea au preţuri care încep de la şase euro, depinde şi de hibrizi. Sunt totuşi plante cu un regim special, dar care nu necesită condiţii extraordinare şi se pot îngriji uşor,” a povestit Adrian.

Plantele carnivore trăiesc în regiunile subtropicale şi tropicale deci sunt amatoare de căldură şi umiditate. Temperatura trebuie să fie între 30 şi 40 de grade iar umiditatea, mare. Iar pentru că colecţia sa a crescut, grădina lui Adi s-a transformat. Ajutat de tatăl său, tânărul şi-a construit o seră care să găzduiască plantele sale de suflet.

“Vreau să transform sera în micul meu paradis. O seră frumoasă care să aibă şi o cascadă. Nu cresc aici doar plante carnivore. Am mimoze, floare de colţ, orhideea Coarne de cerb şi feriga Cuib de pasăre,” spune Adi despre colecţia sa neobişnuită.

Prietenii şi familia îl susţin în tot ceea ce face iar Adi încearcă să îi convingă şi pe prietenii săi că merită efortul de a creşte plante carnivore.

Sursa foto: voceatransilvaniei.ro

Close
Închide
  Close