MENIU CAUTĂ
, de Mihai Niculescu

Grămezi de muniție neexplodată din războaiele mondiale, distruse de pompierii timișeni. Cum arată craterul după explozie

Distribuie

Muniția din cele două războaie mondiale descoperită în ultimul an de pompierii timișeni a fost detonată controlat într-un poligon. Specialiștii în substanțe explozive de la ISU Banat au strâns grenade, proiectile de artilerie și bombe de aruncător în poligonul de la Chișoda în grămezi și le-au distrus.

Operațiunea de distrugere, la care au participat și pirotehniști din Arad, s-a desfășurat la poligonul militar de la marginea localității timișene Chișoda.

Pirotehniștii au distrus muniția rămasă neexplodată din cele două războaie mondiale, muniție ridicată din diferite locuri din județul Timiș pe parcursul unui an. Muniția a fost aruncată în aer cu 49 de kilograme de trotil, potrivit tion.ro.

Au fost distruse mai multe grenade, proiectile de artilerie, bombe de aruncător și alte elemente de muniție. Reamintim cetățenilor că pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii de muniții neexplodate, au obligația să asigure zona, fără a o atinge, deoarece aceasta prezintă încă pericol de explozie și să anunțe imediat evenimentul la numărul unic de urgență 112”, atrag atenția reprezentanții ISU Banat.

Sursa imaginii: tion.ro


Citește și: Tezaurul lui Vâlcov, trădat de un pașaport expirat! Cum arată banii pe care procurorii i-au găsit „creierului Guvernului Dăncilă”, când a fost condamnat la 8 ani de închisoare


Comentarii