Mergi direct la conținut »
Guvernul Cehiei demisionează după ce ministrul de Finanțe a fost acuzat de fraudă fiscală
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Guvernul Cehiei demisionează după ce ministrul de Finanțe a fost acuzat de fraudă fiscală

Guvernul Cehiei demisionează după ce ministrul de Finanțe a fost acuzat de fraudă fiscală

Prim-ministrul, Bohuslav Sobotka, și tot Guvernul Cehiei, a anunțat, marți, că demisionează, după ce premierul a intrat în conflict cu ministrul său de Finanțe, Andrej Babis, suspectat de fraudă fiscală, scrie Bloomberg.

Sobotka a declarat că în cursul acestei săptămâni îi va înmâna președintelui demisia sa și a întregului executiv. Premierul susține că există suspiciuni reale că Andrej Babis, al doilea cel mai bogat om de afaceri din Cehia, și ministru de Finanțe în Guvernul Sobotka, nu și-a plătit taxele în trecut și nu a explicat situaţia în mod corespunzător.

”Nu mai pot să-mi asum responsabilitatea în calitate de prim-ministru privind această situaţie. Am luat singura măsura rezonabilă în acest moment, şi anume demisia guvernului”, a declarat Sobotka.

Coaliția aflată la putere trebuie să numească un guvern interimar care să conducă țara până la alegerile din luna octombrie, sau să convoace alegeri anticipate.

Omul de afaceri, Andrej Babis este liderul formaţiunii de centru ANO, care este favorită  în sondaje să câștige alegerile și prin urmare acesta să devină premier.

Citește și: Premierul Cehiei propune formarea unei armate a Uniunii Europene

Close
Închide
  Close