MENIU CAUTĂ
21 Dec. 2017 15:13 , de Valentina Postelnicu

#SalariileRomanilor. Guvernul are două soluții pentru salariilor angajaților din IT, pentru a nu plăti impozit pe venit din 2018

Distribuie

Guvernul are în vedere două variante pentru a rezolva situaţia angajaţilor din domeniul IT, prima fiind schimbarea unui formular ANAF, iar cea de-a doua elaborarea unui act normativ care să îi ajute să nu plătească impozitul pe venit, din 2018, au declarat surse oficiale. Astfel, vor fi scutiți de impozit IT-iștii cu studii medii dar care urmează cursurile facultății și cei cu diplomele de licență luate.

Potrivit Guvernului, actul normativ ar putea fi adoptat săptămâna viitoare şi va prevede fie scutirea de impozitul pe venit de 10% pentru IT-iştii cu studii medii, dar aflaţi la facultate, dar şi pentru cei cu facultatea terminată, fie o soluție și mqai simplă, prin completarea unui formulat la ANAF.

Sursa citată a mai arătat că IT-iştii cu studii medii vor plăti impozit pe venit de 10%, din ianuarie 2018.

Ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, anunţa recent că autorităţile lucrează la o ordonanţă de urgenţă privind un ajutor de stat care să acopere costurile angajaţilor din IT ce vor reieşi în urma transferului contribuţiilor de la angajator la angajat.

„Se lucrează la ordonanţa de urgenţă, astfel încât să se dea o schemă de ajutor de stat care să acopere integral costurile angajatorilor care funcţionează în domeniul IT. Aceasta se va adresa companiilor care au angajaţi IT-işti şi care ar trebui să plătească nişte costuri suplimentare de 8,5%. Am luat noi o marjă ca să fim siguri că acoperim integral toate costurile companiilor, ca să nu fie niciun cost suplimentar datorită transferului contribuţiilor”, a declarat Mişa, la Palatul Parlamentului.

Comentarii