Mergi direct la conținut »
Protestatarii "Vestele Galbene" au anulat o întâlnire cu premierul Franței în urma unor amenințări cu moartea
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Protestatarii "Vestele Galbene" au anulat o întâlnire cu premierul Franței în urma unor amenințări cu moartea

Protestatarii „Vestele Galbene” au anulat o întâlnire cu premierul Franței în urma unor amenințări cu moartea

Protestatarii din cadrul mișcării "Vestele Galbene", din Franța, s-au retras de la întâlnirea pe care o aveau programată, marți, cu premierul Edouard Philippe.

Membrii grupului spun că au primit amenințări cu moartea din partea altor protestatarii mai violenți, care consideră că nu trebuie să existe negocieri între mișcarea „Vestele Galbene” și autorități.

Oamenii din grupul „Vestele Galbene” protestează încă de la mijlocul lunii noiembrie din cauza faptului că autoritățile au decis să mărească prețurile carburanților. Totuși, în ultima vreme, mișcarea reflectează furia oamenilor asupra guvernului francez, scrie BBC.

Trei oameni au murit de la începerea violențelor. Totodată, statuile din Arcul de Triumf de la Paris au fost și ele vandalizate sâmbăta trecută.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a ținut, luni o întâlnire de urgență cu guvernul. Executivul, însă, nu a ajuns la nicio soluție, iar impunerea stării de urgență nu a fost încă discutată.

Din cauza violențelor, Macron și-a anulat vizita în Serbia.

Ministrul culturii de la Paris a spus presei că premierul va anunța „un gest de conciliere în următoarele zile”, fără să dea detalii despre ce este vorba. Totodată, Philippe a discutat și cu partidele de opoziție, luni.


CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV/ Andreea Bălan nu vrea să își schimbe garderoba: „E foarte dificil să te îmbraci iarna gravidă fiind!”


FOTO: EPA

Close
Închide
  Close