MENIU CAUTĂ
12 Iul. 2018 16:16 , de Valentina Postelnicu

Guvernul îi premiază pe elevii care au luat media 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat, cu sume de 1.000 și 3.000 de lei

Distribuie

Guvernul îi premiază pe elevii care au luat media 10 la Evaluare și Bacalaureat. Astfel, elevii care au luat nota maximă la Evaluare vor primi 1.000 de lei, în timp ce premianții de la Bacalaureat vor primi câte 3.000 de lei.

Decizia privind premierea elevilor cu note maxime la examenele de admitere de anul acesta a fost luată în ședința de Guvern de joi.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că Guvernul va aproba astăzi stimulente financiare pentru absolvenţii care au obţinut media 10 atât la evaluarea naţională, cât şi la examenul naţional de bacalaureat.

”Susţinerea copiilor şi a tinerilor cu performanţe şcolare este un obiectiv al politicilor educaţionale promovate de Guvernul României şi care este în acord cu Programul de guvernare. Vreau să îi felicit pe toţi cei care au obţinut performanţe la evaluarea naţională, dar şi la examenul de bacalaureat şi să le doresc mult succes în continuare”, a spus șefa Executivului.

Anul acesta, 104 elevi din țară au obținut media 10, din care 17 elevi din București.

Numărul mediilor de 10 la Evaluarea Națională 2018 a crescut după contestații de la 319 la 345. Asta reiese dintr-un comunicat al Ministerului Educației Naționale cu privirile la rezultatele finale după contestații la Evaluarea Națională 2018.

Citește mai multe despre elevi pe Libertatea.

Comentarii