Mergi direct la conținut »
Holograma lui Constantin Brâncuși, proiectată pe fațada Muzeului Național de Artă din București, la 144 de ani de la nașterea marelui sculptor
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Holograma lui Constantin Brâncuși, proiectată pe fațada Muzeului Național de Artă din București, la 144 de ani de la nașterea marelui sculptor

Holograma lui Constantin Brâncuși, proiectată pe fațada Muzeului Național de Artă din București, la 144 de ani de la nașterea marelui sculptor

La 144 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși, o hologramă de 7 metri înălțime a fost proiectată pe clădirea Muzeului Național de Artă din București, fost Palat Regal.

De Daniel Stanciu, Eli Driu (foto), Cristian Otopeanu,

Cu prilejul aniversării a 144 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși, Ministerul Culturii a organizat proiecţii holografice la Muzeul de Artă din București, la care a participat inclusiv premierul desemnat Ludovic Orban.

Holograma lui Constantin Brâncuși a fost proiectată pe clădirea Muzeului de Artă din Calea Victoriei, alături de mai multe lucrări ale marelui artist. Întregul sistem a costat aproximativ 40.000 de euro.

Controverse de Ziua Brâncuși, cu Irina Rimes

Anul acesta, Ziua Brâncuşi a fost marcată de controverse, după ce cântăreaţa Irina Rimes a fost numită ambasador onorific al sărbătorii.

Constantin Brâncuși (născut pe 19 februarie 1876, la Hobița, decedat pe 16 martie 1957, la Paris), recunoscut drept pionier al modernismului, a fost unul dintre cei mai importanți artiști ai secolului 20.

Între lucrările sale se numără „Coloana Infinită”, „Masa Tăcerii”, „Poarta Sărutului”, „Domnisoara Pogany”, „Rugăciunea”, „Somnul”, „Danaida” și „Cap de copil”.

Close
Închide
  Close