De Simona David,

În jurul orei 11:00, am fost la Hotel Flora în Mamaia pentru a duce o sacoșă de cărți românilor aflați acolo în carantină. Asta s-a întâmplat pentru că un fost coleg de pe Aeroportul internațional Mihail Kogălniceanu-Constanța, care a făcut parte din echipa care a operat ieri avioanele sosite din Italia, mi-a spus că unii dintre ei, gândindu-se la cele 14 zile de carantină, regretă că nu au cărți de citit pentru a le trece vremea mai repede.

Horia Bud, horiabud.com:

Potrivit lui Bud, la coborârea din aeronave, persoanele aflate acum în carantină în Mamaia au fost încolonate și testate, bătrânii și femeile cu copii mici având prioritate.

Acesta mai scrie pe blogul său că persoanele repatriate au venit din zona Torino și sunt lucrători în industria hotelieră si restaurante (HoReCa), unii având și copiii cu ei.

Din cauza situației provocate de pandemia de coronavirus, aceștia au rămas fără locuri de muncă și cazare.

Autoritățile au luat decizia să aducă 1.500 de români din Italia în carantină, în stațiunea Mamaia, acolo unde sunt sute de hoteluri și blocuri goale în această perioadă.

Unii dintre cei debarcați ieri nu mâncaseră nimic de 2-3 zile. Printre ei sunt și constănțeni. Toți erau îngrijorați, unii chiar speriați.

Horia Bud:

Potrivit lui Bud, după testare, persoanele venite din Italia au fost transportate cu autocare de la Jandarmeria Română, cu antemergător, ambulanță și dubă plină cu jandarmi în coloană direct la Hotelul Flora, care „este ferecat și bine păzit de jandarmi”.

Parterul este complet gol. La primul etaj sunt cazate doar femei. Patrule de jandarmi sunt în continuă mișcare pe tot perimetrul de siguranță. Nimeni nu intră și nu iese.

Horia Bud:

Potrivit platformei replicaonline.ro, Horia Bud este intendent de marină, fost director al companiei Petromin, numit director de dezvoltare la Aeroportul Kogălniceanu.

Citeşte şi:

Politica de sectă cu Horia Țuțuianu, PSD. ”1.500 de români aduși din zone roșii vor fi carantinați în Constanța. Este un act iresponsabil!”

Cum arată noile modele simplificate pentru declarația pe proprie răspundere și adeverința de la angajator pentru a ieși din casă

Ce măsuri anunță ministrul Economiei pentru a ajuta companiile să iasă din criza post-coronavirus

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate
HOROSCOP

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate