Mergi direct la conținut »
Imagini rare cu o ursoaică cu doi pui, în plină perioadă de hibernare. S-a întâmplat într-o pădure din Alba
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Imagini rare cu o ursoaică cu doi pui, în plină perioadă de hibernare. S-a întâmplat într-o pădure din Alba

Imagini rare cu o ursoaică cu doi pui, în plină perioadă de hibernare. S-a întâmplat într-o pădure din Alba

O ursoaică cu doi pui, în sălbăticie, a fost filmată pe o arie protejată din județul Alba. Imaginile sunt extrem de rare în această perioadă, pentru că urșii se află în hibernare. Imaginea cu ursoaica brună și cei doi pui ai săi au fost făcute publice, pe Facebook, de către Administrația siturilor Natura 2000 Frumoasa.

De Mihai Niculescu,

Ursul brun (Ursus arctos) este o apariție frecventă în pădurile din regiunea montană din România. Lungimea corpului variază între 245 şi 255 cm, iar greutatea între 200 şi 360 kg. Are o dentiţie bogată, alcătuită din 42 de dinţi si măsele, bine adaptată pentru o dietă care include cantităţi semnificative de hrană vegetală şi nevertebrate. Acest lucru indică faptul că ursul este un animal omnivor şi oportunist, dieta sa fiind adaptată în funcţie de mediu.

Deoarece șansele de a-l vedea în mediul natural sunt destul de reduse, vă invităm să vă bucurați privirea cu imaginile surprinse în activitățile desfășurate de administrația siturilor Natura 2000 Frumoasa!” se arată în mesajul care însoțește imaginile, arată alba24.ro.


Citește și: Recomandările culturale ale săptămânii. De la o piesă de teatru cu o bunică singură, la un film japonez despre familii cu probleme ca ale noastre


 

Close
Închide
  Close