MENIU CAUTĂ

Imobiliare.ro pentru buzunarul tău: 3 camere în Drumul Taberei, 53.000 de euro!

Distribuie

De la demararea Prima Casă încoace, pragul de 60.000 de euro s-a transformat într-un adevărat etalon de preț la cumpărarea unei locuințe – cel puțin în marile orașe. Interesant este că, după mai bine de șapte ani de funcționare a programului guvernamental, cu această sumă poți achiziționa atât apartamente cu două camere, cât și cu trei – în blocuri vechi, dar și în unele noi.

Cu ceva eforturi, poți găsi însă și oferte mai accesibile decât atât – inclusiv în Capitală. Un exemplu ar fi acest apartament, disponibil spre vânzare pe Imobiliare.ro. Situat în sectorul 6, cartierul Drumul Taberei, unitatea locativă are trei camere, o suprafață utilă de 70 de metri pătrați și poate fi achiziționată cu 53.000 de euro. Locuința este amplasată la etajul al nouălea (dintr-un total de 10) al unui bloc construit în anul 1972. Un avantaj important la capitolul localizare ar fi că proprietatea se află foarte aproape de viitoarea stație de metrou din zona Prelungirea Ghencea.

Cauți 3 camere cu până la 60.000 de euro? Click pentru mai multe oferte!

Dacă intenționezi să contractezi un credit pentru achiziția unei locuințe similare ca preț, cea mai facilă soluție, din perspectiva avansului redus, rămâne, desigur, Prima Casă. În acest caz, ar trebui să dispui de 2.650 de euro pentru avans, iar, dacă optezi pentru perioada maximă de rambursare, respectiv 30 de ani, rata lunară s-ar situa între circa 940 și 1.000 de lei pe lună. Dacă, dimpotrivă, te decizi pentru contractarea unui credit ipotecar standard, cu un avans de 25%, spre exemplu, ar trebui să ai 13.250 de euro din fonduri proprii, iar pentru suma împrumutată de la bancă să plătești o rată cuprinsă între 825 și aproape 1.100 de lei (calculată pentru următorii 30 de ani).

Citește mai multe despre drumul taberei pe Libertatea.

Comentarii