De Andrei Crăițoiu,

Din păcate, hoții se înmulțesc și ei! Zilnic au loc zeci de furturi, multe în doar câteva zeci de secunde, iar proprietarii au șanse minime să-și mai recupereze mijlocul de transport preferat. Statisticile spun că 90 la sută dintre ele nu mai sunt niciodată recuperate!

90 de lei cea mai ieftină asigurare

Pentru că bicicletele au început să fie la putere în țara noastră, în ultima vreme firmele de asigurări au decis să facă oferte pentru acest tip de autovehicul. Important e să nu fie mai vechi de 5 ani pentru a putea fi asigurate! Marea majoritate a firmelor oferă 80% din suma asigurată. Pentru o bicicletă cu valoarea de 1.000 de lei asigurarea pe an costă 90 de lei!

De exemplu, dacă ați investit mai mulți bani într-o bicicletă performantă, să zicem 2.500 de lei, asiguratorii vă oferă mai multe variante. Cu 169 de lei pe an puteți asigura bicicleta la două adrese (acasă și birou, să spunem), cu 190 de lei doar pentru perioada zilei, iar cu 225 de lei pentru tot anul, indiferent de locul unde o parcați.

Singurul lucru de care trebuie să țineți cont pentru a vă bucura de asigurare este ca atunci când lăsați bicicleta nesupravegheată să o prindeți obligatoriu cu un antifurt de roata din spate, cadru și stâlp, gard sau orice alt obiect solid.

Tolo: Sentința din dosarul Colectiv. Vi-l mai amintiți pe primarul Piedone cum a venit noaptea cu dosărelul să ne spună că ”actele sunt în regulă”?!
Recomandări

Tolo: Sentința din dosarul Colectiv. Vi-l mai amintiți pe primarul Piedone cum a venit noaptea cu dosărelul să ne spună că ”actele sunt în regulă”?!

Bucureștiul, raiul hoților

În cazul unui furt, firma de asigurări se ocupă de tot. „Pregătim toate documentele necesare dosarului de daună și putem depune în numele persoanei dosarul la asigurator. Singurul lucru pe care trebuie să-l facă este să meargă la poliție să anunțe furtul. În trei zile primește din partea poliției dovada furtului, iar mai departe vom avea grijă ca păgubitul să-și primească banii cât mai repede posibil”, spune reprezentantul unei firme de asigurări din București.

Anul trecut, în România au fost vândute peste 300.000 de biciclete, dar doar 1.000 de proprietari au ales că încheie asigurări pentru a fi despăgubiţi în caz de furt.

Statisticile spun că peste 70 la sută dintre bicicletele furate sunt „Mountain Bike”, iar cele mai multe furturi au loc în Bucureşti. Mai mult, unul din trei români nu face plângere la poliţie întrucât a cumpărat bicicleta de pe piaţa neagră, iar odată furată, ea este revândută exact în acelaşi loc.

Guvernul PNL a reluat proiectul de 11,7 milioane de lei inițiat de guvernul PSD cu Alexandru Cumpănașu
Recomandări

Guvernul PNL a reluat proiectul de 11,7 milioane de lei inițiat de guvernul PSD cu Alexandru Cumpănașu

Orașele în care au loc cele mai multe furturi?

– București – 38,6%
– Cluj-Napoca – 13,3%
– Timișoara – 3,82%
– Tg. Mureș – 2,97%
– Iași – 2,12%

De unde se fură bicicletele?

– scara blocului – 39,5%
– spațiu public – 26,7%
– curte, terasă – 13,3%
– garaj – 4,5%
– apartament – 1,6%
– balcon – 1,4%
– alte locuri – 13%

Ce culori au bicicletele furate?

– neagră – 24,5%
– albă – 15,1%
– albastră – 14,9%
– roșie – 13,3%
– gri – 10,5%
– verde – 6,2%
– portocaliu – 3,7%

Hoții dau două biciclete pe una nouă!

Pe site-urile de anunțuri online se vând zeci de biciclete noi, sigilate, în cutii. În fiecare zi, proprietarii sunt sunați și le propun tot felul de schimburi.

Condamnări în dosarul Colectiv: 115 ani de închisoare pentru cei 13 inculpați. Patronii clubului – 11 ani și 8 luni, Piedone – 8 ani și 6 luni
Recomandări

Condamnări în dosarul Colectiv: 115 ani de închisoare pentru cei 13 inculpați. Patronii clubului – 11 ani și 8 luni, Piedone – 8 ani și 6 luni

„Am la vânzare o bicicletă nouă pe care am primit-o cadou. Am primit mai multe telefoane ca să fac schimburi. Să-i dau bicicleta mea nouă și să primesc două la schimb! E clar că persoana respectivă în momentul în care ar face tranzacția ar revinde bicicleta nouă, pe care să obțină bani, și ar da la schimb, probabil, două biciclete furate!”, spune unul dintre cei care au anunț de vânzare online al unei biciclete.

„Îi sfătuim să nu se bucure la chilipiruri, de biciclete cumpărate second-hand de pe diverse site-uri sau de la persoane care nu le pot pune la dispoziţie documente de provenienţă, chiar dacă sunt la un preţ derizoriu”, spun reprezentanții Poliției Capitalei.

Trotinele electrice preiau supremația

Cererea mare şi în continuă creştere pentru trotinetele electrice a făcut ca acestea să fie produsele cu cea mai mare ascensiune a vânzărilor în ultimul an. În urma unui sondaj s-a ajuns la concluzia că doi din zece români vor să achiziţioneze o trotinetă electrică până la finalul anului.

Trotinetele electrice sunt cumpărate cu precădere de bărbaţi (reprezentând 80% dintre cumpărători), cu vârste cuprinse între 25 şi 40 de ani, care fie sunt pasionaţi de mişcare şi activităţi în aer liber, fie vor să găsească o alternativă la aglomeraţia din marile oraşe şi să economisească timp în trafic.

Mai mult, în București în acest moment există în jur de 2.000 de trotinete electrice care pot fi închiriate, iar plata se face prin intermediul unei aplicații, cu cardul.

Foto: Andreea Alexandru/Mediafax

Citeşte şi:

Buni și la cântat, și la pedalat! Tot mai mulți muzicieni investesc în biciclete performante și se întrec în kilometrii făcuți cu ele

Proiect: Trotinetele electrice asimilate bicicletelor în Codul Rutier

”Nu se poate să fie mijlocul hotelului plin de băutură!”. Pe cine a certat Hagi
GSP.RO

”Nu se poate să fie mijlocul hotelului plin de băutură!”. Pe cine a certat Hagi

Horoscop 16 decembrie 2019. Taurii pot avea parte de confruntări aprinse
HOROSCOP

Horoscop 16 decembrie 2019. Taurii pot avea parte de confruntări aprinse