Mergi direct la conținut »
În timp ce alte țări apelează la medici pensionari, 90 de asistente medicale și infirmiere au fost concediate azi la Iași, în plină pandemie
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

În timp ce alte țări apelează la medici pensionari, 90 de asistente medicale și infirmiere au fost concediate azi la Iași, în plină pandemie

Institutul de Psihiatrie Socola din Iași și-a anunțat o bună parte a personalului că le va înceta contractele de muncă. Informația a fost confirmată pentru Libertatea de ofițerul de presă al unității sanitare, Robert Ferencz.

De Iulia Marin,

Institutul Socola din Iași a concediat, fără explicații, 90 de cadre medicale – infirmiere și asistente – care au fost anunțate că, începând de la 30 martie 2020, unitatea sanitară le va disponibiliza.

Ofițerul de presă al instituției, Robert Ferencz, a confirmat informația, dar nu a vrut să ofere explicații suplimentare.  

Da, așa este, dar avem și un punct de vedere, punctul de vedere juridic al instituției, pe care urmează să-l trimitem și la Avocatul Poporului. Acolo va exista o explicație clară a modului în care s-a ajuns aici, vi-l vom trimite.

Ofițerul de presă al Institutului de Psihiatrie Socola, Robert Ferencz

Contactată de Libertatea, directorul medical al Institutului Socola, Roxana Chiriță, a răspuns că se află în concediu medical și că nu cunoaște situația din instituție.

În plină epidemie COVD-19, Germania a apelat, de pildă, la personalul medical refugiat pe teritoriul său, chiar și cel fără licențe complete sau fără drept de practică.

Una dintre asistente a transmis un mesaj despre situația disperată în care se află ea și colegii ei, aproape cu lacrimi în ochi. Iată imaginile:

Close
Închide
  Close