MENIU CAUTĂ
, de Daniel Ionașcu

Încă o bancă se retrage din România. Israelienii de la Bank Leumi vând subsidiara din țara noastră către fondul britanic Argo Capital. Ce alte bănci au mai plecat

Distribuie

Încă o bancă se retrage din România: israelienii de la Bank Leumi au decis să vândă subsidiara din țara noastră către fondul britanic de investiții Argo Capital Management.

Potrivit Reuters, Bank Leumi a decis vânzarea a 99,91% din acțiunile deținute la filiala din România ca parte a strategiei de concentrare a operațiunilor sale internaționale în centre mari, așa cum sunt cele din SUA și Marea Britanie.

Banca a precizat că tranzacția trebuie aprobată de către autoritățile de reglementare. Acestea sunt Banca Națională a României (BNR) și Consiliul Concurenței.

Argo Capital este o subsidiară a Argo Group, compania înregistrată în Insulele Bermude și specializată în asigurări.

Bank Leumi are o cotă de piață foarte foarte mică, având în România doar 15 unități bancare, răspândite în 12 orașe, potrivit site-ului său. Aceasta s-a lansat în România în anul 2006.

Plecări pe bandă

Mai multe bănci s-au retras recent din România. Banca Transilvania a cumpărat anul trecut Bancpost de la grupul grec Eurobank. Anterior, Banca Transilvania a cumpărat și subsidiara românească a Volksbank.

De asemenea, tot anul trecut banca maghiară OTP Bank a cumpărat Banca Românească de la grupul elen National Bank of Greece. OTP a mai cumpărat anterior și filiala românească a Millenium Bank.

La sfârșitul lunii decembrie, Piraeus Bank a anunțat vânzarea subsidiarei din România către fondul de investiții J.C. Flowers.

În fine, Patria Bank a fuzionat tot în 2017 cu Banca Carpatica, iar noua entitate a luat numele primeia.

Citește mai multe despre asigurari, Bank Leumi, capital și Israel pe Libertatea.

Comentarii